Rékasi Károly döbbenetes részletességgel számolt be arról, hogy a balesete után miként akarta feladni az életet. A népszerű színész azt mondta, még a kellékeket is beszerezte, és pontosan kitervelte, hogyan fogja véghez vinni az öngyilkosságot.

Megtört Rékasi

“Be kellett látnom, hogy nem a színpadon fogok megöregedni. Pontosan tudom, hogy egy idő után teljesen alkalmatlan leszek a színpadi munkára” – kezdte Rékasi. A Barátok Közt forgatásai 22 év után véget értek, és Rékasi motorbalesete is csak tetőzte a gondokat – írja a Bors a színésszel megjelent interjút szemlézve.

Vállalkozni akar

“Ha az álomnak vége szakad, akkor is kell, hogy legyen valami, ami értelmet ad az életemnek, és épp ezt a valamit készítem elő. (…) Egy vega-vegán konyhát nyitok egy kiváló barátommal” – mesélte Rékasi, aki azt is elárulta, hogy már a hely is meg van, a fővárosban.

Volt, amikor fel akarta adni

Az 58 éves színész azonban nem titkolja, hogy volt olyan idő, amikor elborult az elméje, és csak a legsötétebb gondolatok jártak a fejében. Rékasi Károly majdnem eldobta magától az életet.

Fel akarta adni

“A baleset után túl sok volt a baj, és ki akartam lépni ebből a világból. El is terveztem, és pontosan tudtam, mi és hogyan fog történni, már a kellékeket is beszereztem hozzá, hogy szánt szándékkal megváljak az életemtől, de végül leálltam. Az édesanyámra gondoltam, hogy neki mit okoznék” – mesélte Rékasi Károly arról az időszakról, amikor komolyan elgondolkodott azon, hogy öngyilkos lesz.

Minden napot megbecsül

“Úgy képzeltem, mindenki más fiatal, és talpra tud majd állni, de ő nem. (…) Mára már átkoznám magam, ha megtettem volna. Mindennap igyekszem úgy élni és létezni, hogy a következő napom mindig jobb legyen, mint a mai” – vallott a színész.

Újra színpadra állt

Rékasi Károly egyébként a napokban lépett fel először színpadra a járvány miatti korlátozások miatt, a közönségnek pedig a Wass Albert-estjével készült. A lapnak azt mesélte, már nagyon várta, hogy az öltözőbe léphessen, és újra a színpadra állhasson.

Potyogtak a könnyei

„Úgy zokogtam, mint egy taknyos kölyök, hogy megérhettem, hogy újra közönség elé álltam. Olyan odaadó szeretettel fogadtak, hogy potyogtak a könnyeim” – mondta a színész, aki mára elfogadta, hogy a korábbi motorbalesete miatt nem színészként öregszik majd meg.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: Rékasi Károly