Egy igazi pöcegödör, amit a hatóság talált Angyalföldön. Élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő szabálytalanságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették egy budapesti étterem tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A higiéniai hiányosságokon túl nem nyomon követhető, valamint lejárt szavatosságú alapanyagokat is találtak a koszkifőzdében. A cikkünk végén megtudhatod, melyik étteremről van szó és az ellenőrzéskor készült videót is megnézheted – ha bírja a gyomrod.

Belenéztek az edénybe és majdnem elájultak

Undorító koszt találtak az asszony éttermében

Egy budapesti, házhoz szállítást végző vendéglátó-ipari egység ellenőrzése során számos súlyos higiéniai hiányosságot tapasztaltak a Nébih szakemberei.

A plafon vakolata az oljsütőbe potyogott

Többek között a mennyezet és a falak az egység egészében koszosak, porosak, pókhálósak voltak. Ráadásul a főzőtérben a plafon festékrétege közvetlenül az olajsütő felett hullott, hámlott.

Mocsok mindenhol

A berendezések (például hűtők, munkaasztalok, dagasztógép) környezetében és közvetlenül alattuk is zsíros fekete koszt láttak az ellenőrök.

Még kezet sem lehetett mosni

A padló takarítatlansága az egész egységre jellemző volt. A dolgozóknak a higiénikus kézmosáshoz szükséges kellékek nem álltak rendelkezésre.

A kuka mellett főztek

Külön hulladéktároló helyiséggel a létesítmény nem rendelkezett, a konyhai szemetet elszállításig a sütő-főző térben elhelyezett nyitott hordókban gyűjtötték és tárolták.

Mindent összeöntöttek

Zöldség-gyümölcs előkészítő helyiség hiányában a tisztítatlan fokhagyma, valamint a zsákos vöröshagyma a húselőkészítőben kapott helyet.

Azonnal bezáratták

A súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő hiányosságok miatt a Nébih ellenőrei azonnali hatállyal felfüggesztették a koszkifőzde tevékenységét.

Romlott alapanyagból főztek

Emellett 25 kg nem nyomonkövethető és lejárt minőségmegőrzési idejű alapanyagot is kivontak a forgalomból és elrendelték az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését. Utóbbi intézkedések végrehajtását a helyszínen ellenőrizték a hivatal szakemberei.

Nagytakarítás és bírság

Az egység a jogsértések maradéktalan kijavítása után, a hatóság újabb, kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatja csak tevékenységét.

Itt az érintett cég elérhetősége

Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van, az érintett vállalkozás adatai megtalálhatóak a jogsértés listán.

Ha bírja a gyomrod, nézd meg a koszkifőzdében készült videót

Képek: részlet a videóból