A padláson lévő a zsírosbödönből rabolta el a pénzt a betörő, az idős asszonyt pedig addig ütötte-verte, amíg belehalt a sérüléseibe. Pénteken életfogytig tartó fegyházra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék a dabasi gyilkost.

A gyilkos, S. Bálint 2018-ban albérletben élt a családjával Dabason. Több mint fél millió forint adósságot halmozott fel, ezért attól félt, hogy kirakják az élettársával az albérletből – írja a 24.hu.

A férfi jól ismerte az egyedül élő, 70 éves Erzsi nénit, aki rendkívül takarékos életet élt. A gyilkos elhatározta, hogy úgy oldja meg anyagi nehézségeit, hogy kirabolja az asszonyt. A rabláskor a házban szembetalálkozott az asszonnyal, ököllel nekiesett és a fejét rugdosta, majd azt követelte tőle, árulja el, hol tartja a pénzét. Az összevert asszony végül elmondta, hogy a padláson lévő zsírosbödönben van a pénze.

A férfi egy rádiózsinórral és egy dróttal megkötözte a nő kezét, magához vette a padláson talált másfél millió forintot, és hazament. Az idős asszony holttestére a sógora és annak felesége talált rá másnap a mosogató előtt.

S. Bálint az asszonytól rabolt pénzből kifizette a tartozását, a fennmaradó 1 millió 140 ezer forintot azonban megtalálták nála a nyomozók. A bírósági vallomásában azt állította, hogy egy uzsorástól kérte kölcsön a pénzt, hogy el tudja jegyezni a párját. Azt bevallotta, hogy járt a házban és megkötözte a nőt, de azt végig tagadta, hogy megölte.

Amikor megütöttem, elesett és beverte a fejét. Leguggoltam, hogy megnézzem, mi van vele, mikor megfordultam, véletlenül belerúgtam a szék lábába, az pedig a néni fejére esett – mondta a férfi, aki megbukott a hazugságvizsgálaton is.

A szakértők közel fél tucat rúgásnyomot találtak a nő bordáinál és 4-5 ütésnyomot a fején. S. Bálintra életfogytiglant kért perbeszédében az ügyész nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt.

A bíró ezzel egyedértett és életfogytig tartó fegyházra ítélte S. Bálint legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadon, az ítélet még nem jogerős.

Kiemelt kép: illusztráció