Durván megverte társát a Somogy megyei Zita Gyermekotthonban egy fiú. A bántalmazásról videó készült, ezen jól hallatszik, hogy a megvert fiatal vérzik és könyörög, hogy ne bántsák. Amikor kiderült, hogy a videó alapján a rendőrség nyomozni kezdett, a bátor verekedő lelépett az otthonból. A rendőrök most megtalálták és letartóztatták a 16 éves verekedőt.

A verekedő ellen eljárást indított a rendőrség, de a fiatal megszökött a gyermekotthonból. Most érkezett a hír, hogy a kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazás kapcsán a rendőrök elfogták azt a fiatalt, aki a felvételt készítette, most pedig társát, a bántalmazót is megtalálták, majd bűnügyi őrizetbe vették.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés kísérlete miatt indított nyomozást egy kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazás miatt.

Miután a nyomozó hatóság az esetről tudomást szerzett, hivatalból intézkedve soron kívül büntetőeljárást rendelt el, és azonnal megkezdte az ügy körülményeinek a vizsgálatát. A beszerzett bizonyítékok alapján a két feltételezett fiatalkorú elkövetőt azonosították, elfogták és előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók mindkettőjüket súlyos testi sértés bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A felvételen, mint bántalmazó látható 16 éves fiatalt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – áll a rendőrség közleményében. Alább nézhető meg a verekedő fiatal elfogása.

Ahogy azt megírtuk itt a LikeNews.hu hírportálon a bántalmazás azért kezdődött, mert Karcsinak, így hívják a videóban a verekedő kamaszt, akit most letartóztattak nem tetszett, hogy társa a szoba közepén áll ezért izomból hasba rúgja. Szobatársa erre összegörnyedve kérte, hogy ne bántsa, de a bántalmazás tovább folytatódott.

Az alábbi videón is látszik, hogy a tinédzser fiú ezután társa kezét olyan erővel kezdi kicsavarni, hogy a fiú azért könyörög neki, „ne törje el karját”, de erre megint fejbe rúgják. A helyzetet Karcsinál csak a videót készítő harmadik gyerek élvezi jobban, aki arra biztatja barátját, ne hagyja abba, „csinálja már!”.

Korábban egyébként ombudsmani vizsgálat is folyt ebben a gyermekotthonban. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala az OPCAT-ellenőrzések keretében 2016-ban vizsgálta a kaposvári intézményt és súlyos problémákat tárt fel. A jelentés szerint a speciális gyermekotthon túlzsúfolt volt, az épület és a lakóhelyiségek le voltak rohadva, belül letépett kilincsek, kilyukadt ajtók, vizes falak, széttört bútorok, a gyerekek között pedig általános volt az erőszak. Úgy látszik nem sok minden változott három év alatt.

Kiemelt kép: részlet a rendőrségi videóból