Site icon LikeNews

Elindult a regisztráció a koronavírus elleni vakcinára

Mint ahogyan arról nemrégiben a LikeNews is beszámolt Müller Cecília elmondta, hogy pár napon belül elindul a honlap, melyen keresztül a lakosság jelezheti, hogy igény tart-e a vakcinára.

Sokféle forgatókönyv

Müller Cecília közölte: a lakossági igényfelmérés információkkal szolgál az oltóhelyek pontos megtervezéséhez. “Sokféle forgatókönyvünk van attól is függően, milyen típusú vakcina érkezik az országba” – hangoztatta.

Sorrendet fognak felállítani

Kijelentette: ha az oltóanyag korlátozott számban áll rendelkezésre, sorrendet állítanak fel, első körben az egészségügyi ellátórendszerben dolgozókat, a védekezés első vonalának résztvevőit, utána a krónikus betegeket oltják be – írja az MTI.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Január 11-ig marad a kijárási tilalom, nem oldja fel az ünnepekre a kormány a járványügyi intézkedéseket

Ennyi tesztet végeztek

 A hivatásrendi tesztelésekről elmondta, hogy az e körben elvégzett 181 506 tesztszámot most vezetik át a hivatalos adatbázisba, így az összesített mintavételi adatszám nőni fog. Így összesen 1 835 286 az eddig Magyarországon elvégzett tesztek száma, ezek egy része laboratóriumi PCR-teszt, egy része pedig a már a hetek óta alkalmazott antigéngyorsteszt – ismertette.

Elindult regisztráció

Nos, a regisztráció a vakcinainfo.gov.hu oldalon elindult, itt jelezheti mindenki az oltás iránit igényét, erről pedig Dömötör Csaba adott hírt a Facebook-oldalán.

Új infók

A Fidesz parlamenti államtitkára egyúttal közölte: a regisztráció segítségével értesülhetünk a legújabb információkról, és arról, mikor kerül sor az oltásra.

Oltási terv

„Az oltások akkor indulhatnak, amikor megvan a megfelelő, biztonságos, a magyar hatóságok által jóváhagyott vakcina. Ez egy oltási terv alapján zajlik majd” – mondta Dömötör.

Fontos

Hozzátette: fontos dolog, hogy az oltások sorrendjét nem a regisztráció időpontja, hanem a védekezésben résztvevők elsőbbsége és a veszélyeztetettség mértéke határozza majd meg.

Kiemelt kép: Illusztráció

Exit mobile version