Orbán Viktor hétfőn reggel részt vett az operatív törzs ülésén és a szakemberek által megfogalmazott ajánlások alapján döntött a kormány arról, hogy marad a kijárási tilalom.

Kijárási tilalom

Január 11-ig érvényben maradnak a jelenlegi kijárási tilalom. December 21-én döntenek arról, hogy szenteste feloldják-e a kijárási tilalmat. Tilos a szilveszeri bulik megtartása – jelentette be Orbán Viktor Facebook oldalán.

Operatív törzs

Az operatív törzs mai ülésén tett javaslatot arra, hogy milyen lazításokat vezethnek be az ünnepekre. Az ülésen részt vett Orbán Viktor is. Ennek fényében döntött a kormány.

Senki sem javasolja a lazításokat

Orbán Viktor Facebook videójában a kormány döntését azzal indokolta a kormány döntését, hogy a szakemberek nem javasolják a lazítások bevezetését – írja a BPK.

Gulyás Gergely támogatta a lazításokat

Gulyás Gergely egy héttel ezelőtt beszélt először arról, hogy az ünnepekre lazítani kellene a szigorú járványügyi szabályokon. Akkor azt mondta, hogy személy szerint azt támogatja, hogy a családok tudjanak találkozni.

Szlávik János nem támogatta a lazításokat

A hétvégén Szlávik János viszont már arról beszélt, hogy mindenkinek meg kell értenie, hogy idei karácsony nem olyan lesz, mint az eddigiek.

Riasztóak a számok

Az infektológus főorvos azt mondta, hogy “az esetszám és az a halottszám, amit az utóbbi időben észlelhetünk, nem engedi meg, hogy lazításokat csináljunk”.  

Kiemelt kép: Orbán Viktor a operatív törzs ülésén – Forrás: Facebook