Kökény Attila még 2014-ben 80 ezer forint készpénzt adott azért, hogy a Liszt Ferenc Repülőtér pénzügyőrei nem ellenőrizzék felesége poggyászait. Aranka ugyanis hamis márkajelzésű ruhákat hozott haza.

Korábban többen külföldről hoztak be árukat, ruházati és egyéb vámköteles termékeket, ám, a pénzügyőröket megvesztegetve, nem fizették meg a kötelező vámot. Ehelyett az úgynevezett „zöld folyosón” zavartalanul áthaladva mentesültek a csomagjaik tényleges átvizsgálása alól. 

Először 2017-ben emeltek vádat többek közt Kökény Attila ellen is az ügyben. Az első ítélet tavaly áprilisban született. Az ügyész azonban súlyosbítást kért az akkor született ítélettel szemben.

A hozott döntés már jogerős, Kökény Attilát 1 millió forintra megfizetésére kötelezte a bíróság a repülőtéri vesztegetés miatt.

A vádirat szerint az egykori megasztáros 2014-ben felesége és egy ismerőse részére kért segítséget az egyik pénzügyőrtől, hogy Törökországból hazatérve ne kerüljön sor velük szemben vámeljárásra, azaz ne vizsgálják át csomagjaik tartalmát.

Kiemelt kép: Kökény Attila – Forrás: TV2