Gyermekeit használta szexuális tárgyként az a férfi, akit korábban rendőrgyilkosság miatt már életfogytiglanra ítéltek. 40 évvel ezelőtt került először börtönbe.

Gyermekeivel létesített szexuális kapcsolatot

A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt egy korábban emberölés miatt büntetett 60 éves férfi ellen két 12. életévét be nem töltött kiskorú gyermeke sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt – írja a Magyar Nemzet. A vádirat  szerint a vádlott a bűncselekményeket heti rendszerességgel követte el 2017 októbere előtt a sértettekkel közösen használt tarnaszentmiklósi lakása mögötti romos épületben.

A gyomorforgató tettet élettársának lányával szemben, valamint az asszonnyal közösen született fia ellen követte el. Az ügyészség fegyházbüntetést kér a férfira.

Rendőrgyilkos banda tagja volt

A Magyar Nemzet szerint a vádlott Németh István, a hírhedt Soós-féle rendőrgyilkosbanda tagja. Negyven évvel ezelőtt, 1979. július 9-től 10-re virradóra egyike volt azoknak, akik Budapest határában megtámadták a posztos rendőrt, majd megölték. Két megrögzött bűnöző, Soós Lajos, György József és az akkor mindössze 19 éves Németh azt tervezték, hogy megtámadják a Magyar Nemzeti Bankot, és elrabolják az aranykészletét.

A tervük megvalósításához sorozatlövő fegyverekre volt szükségük, ezért úgy döntöttek, hogy a 4-es főút mentén, Budapest határában a posztos rendőrt megölik, majd elveszik a géppisztolyát, pisztolyát. Azon a hajnalon a 45 éves Gyulai Károly főtörzsőrmester volt szolgálatban. Soósék műszaki hibát imitálva odahívták magukhoz a rendőrt. Soós egy féltengellyel leütötte a főtörzsőrmestert, majd begyömöszölték autójuk csomagtartójába. Németh a rendőr géppisztolyát nem találta meg az őrbódéban, a pisztolyát azonban elvették.

Kegyetlenül végeztek a rendőrrel

A banda Vecsésen túl egy kukoricásba hajtott, ahol a még élő tiszthelyettest kivették a csomagtartóból. Gyulait mindhárman megszurkálták, Soós még a torkát is átvágta, majd elföldelték. A gyilkosok három hónapig tartó hajsza után kerültek rendőrkézre. A nyomozás során kiderült, hogy Soós György Józseffel, Németh Istvánnal és a rendőrgyilkosságban vétlen Varga Lászlóval is követett el már gyilkosságot. Soós végül halálos ítéletet kapott a négyszeres gyilkosságért, csakúgy, mint György József. Németh még nem volt 20 éves a gyilkosságok idején, így nem végezhették ki, életfogytiglani szabadságvesztést kapott, amiből húsz év letöltése után, 2000-ben szabadult feltételesen.

Most büntetlen előéletűnek számít

Németh a rendőrgyilkosság miatt kapott büntetés jogkövetkezményei alól az idő múlásával már mentesült, így a jog szerint büntetlen előéletűnek számít. A gyermekeivel szemben elkövetett szexuális bűncselekmény miatt  szerinti  így a maximálisan kiszabható büntetés 15 év szabadságvesztés, legfeljebb ennyi vár Németh Istvánra bizonyítottság esetén.

Kiemelt kép: illusztráció