A budakeszi rendőrök elfogták az egyik Pest megyei bevásárlóközpont három alkalmazottját, akik rendszeresen loptak munkahelyükről. Egyikük férje is segített a bűncselekmények elkövetésében.

Az elmúlt hetekben a Pest megyében, Budaörs egyik bevásárlóközpontjának három alkalmazottja, két nő és egy férfi, több alkalommal fizetés nélkül vitt ki a munkahelyéről élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, műszaki és ruházati cikkeket azzal a céllal, hogy azokat továbbértékesítsék.

A két nő előre egyeztetett lista alapján összekészítette a termékeket, amelyeket az egyik férje egy bevásárlókocsiban fizetés nélkül kivitt a bevásárlóközpontból, és a parkolóban lévő gépkocsijába pakolta azokat.

A biztonsági szolgálat munkatársai 2020. január 4-én a kamerafelvételeken felfigyeltek a különös tevékenységükre, és értesítették a rendőrséget. A járőrök a helyszínre érkezve elfogták a három alkalmazottat, és nem sokkal később a lakásán a 49 éves nő férjét is, aki a helyszínen beszerzett adatok alapján a bűncselekmény elkövetésével szintén gyanúsítható.   

Előállításukat és gyanúsítotti kihallgatásukat követően a rendőrök mindannyiuk otthonában házkutatást tartottak, ennek során további, korábban ellopott termékeket találtak és foglaltak le.

Ellenük a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

Kiemelt kép: a házkutatás során lefoglalt lopott áruk – Forrás: police.hu