Ellopta Linda főcímzenéjét az egyik hollywood-i filmstúdió. Az X-Men rajzfilmek zenéje ugyanis kísértetiesen hasonlít a Görbe Nóra főszereplésével bemutatott filmsorozat zenéjéhez -legalábbis ezt állítják a magyar filmsorozat alkotói.

Gigantikus perre készül egy magyar rendező! A Disney , a FOX, az Apple és az Amazon ellen indított jogi eljárást Kristó Zoltán, mivel szerinte ezek a médiaóriások közel harminc éve engedély nélkül használják a Linda főcímdalát.

A híres bűnügyi sorozat 1984-1991 között Magyarország egyik legnépszerűbb televíziós produkciója volt. Zenéjét az a Vukán György írta, aki többek közt a Szomszédok főcímzenéjének is a szerzője volt. A Linda zenéje ’83 óta óta szerzői jogvédelem alatt áll. A jogtulajdonos szerint elképzelhetetlen, hogy az X-Men és a Linda főcímzenéjének hasonlósága a véletlen műve. Az X-Men a ’90-es években készült, így a rendező szerint ez is bizonyítja, hogy ellopták a szerzeményt, mivel a Linda olyan népszerű volt, hogy annak híre a tengerentúlra is eljutott.

Az X-Men-széria a filmekkel és a rajzfilmekkel együtt több milliárd dollár bevételt hozott. Ha ennek csak a töredékét ítélik meg kártérítésként, akkor is hihetetlen vagyont, akár több száz millió forintot is kaphat az örökös. 

Mindkét zenét meghallgathatják a fenti videóban!