Elképesztő felvételek készültek arról a rekordot döntő szállodahajóról, amely átment a görögországi Korintoszi-csatornán. A videó a cikk alján látható.

Ezt a rendkívüli átjárót az 1800-as évek végén építették. Az Égei-tengert a Jón-tengerrel köti össze, több száz kilométernyi utat spórolhatnak meg vele a hajók.


    
        Booking.com

A csatorna hossza 6 kilométer és érdekessége még, hogy két magyar: Türr István és Gerster Béla tervei alapján építették.

Kézzel, csákányokkal és dinamittal robbantották a sziklákat, hogy az átjáró elkészüljön. 10 év kellett hozzá. A víz mélysége mindössze 8 méter, a szélessége pedig csak 25 méter.

Évente 11 ezer, főként az idegenforgalomban működő hajó halad át rajta, de a nagy vízmélységet nem igénylő partmenti teherhajó-forgalom jelentős része is itt halad át.

Az alábbi videón egy rekordot örökítettek meg. A 22 és fél méter széles, 1200 fős és majdnem 200 méter széles hajó gond nélkül halad át a keskeny csatornán.

Semmit sem bíztak a véletlenre, mert a nagy mutatványt egy vontatóhajó segítette. Az utasok állítólag a sziklákat is meg tudták érinteni, olyan közel volt a hajó a sziklákhoz.


    
        Booking.com

Kiemelt kép: részlet a videóból