Egy magyar állatvédő oldal írt róla, ám most azonban a német Bild online oldalán jelent meg a hír: elpusztult a Magyar Nemzeti Cirkuszhoz tartozó szadai szafaripark (Safari Park Szada) két elefántja, Mambo és Betty. Az elhunyt elefántokról néhány napja kezdtek keringeni információk a világhálón, René Casselly, a legendás cirkuszfamília tagja is csak október 21-én tudatta Facebook-oldalán, hogy mi történt.

Casselly a Facebookon azt írta:

„Megtört szívvel közöljük, hogy Mambo és Betty elhunyt. Tonga életét háromnapos küzdelem után sikerült megmentenünk. Még mindig nem tiszta, mi volt az állatok halálnak oka, amint több információm lesz erről, közölni fogom. Fáj a szívem, életem részei voltak ezek az állatok, többek voltak elefántoknál, családtagok voltak. Az egész család összetört. Szavakkal leírhatatlan tragédia, történt, kérjük mindenki megértését, hogy nem közöltük már korábban a hírt, de nem volt erőnk hozzá. Szívemben mindig élni fogtok, RIP Mambo & Betty.”

Egy éjszaka alatt haltak meg

A német Bild.de információ alapján a Blikk  azt írja, hogy a 37 éves Mambo Európa egyetlen cirkuszi bikája volt, a porond csillagjaiként léptek fel társával, a 35 éves Bettyvel. A Casselly cirkuszi család állatai egyetlen éjszaka alatt haltak meg a szadai szafari parkban.

Az állatvédők mást gondolnak

Az állatok halálhírét állatvédők hozták nyilvánosságra, de ők azt állítják, hogy már jóval korábban, nyár végén pusztultak el. Daniela Freyer (50), a „Pro Wildlife” állatjóléti szervezet társalapítója azt állította a Bildnek, hogy egy előadás után, egy kamionban pusztultak el az állatok.

Szadán éltek

A Magyar Nemzeti Cirkusz öt elefántja tavasz óta a szadai szafari autóspark területén éltek.

Rejtélyes a haláluk körülménye

A Bildnek René Casselly jr. azt mondta, nem igaz, hogy az állatok nyáron pusztultak el. Az elefántokat egy speciális szállító járművön vitték vissza az otthonukba, majd bekísérték őket az istállóba, azonban másnap reggel holtan találták a két állatot. Boncolás nem történt, az állatorvosok nem tudták megállapítani a halál okát. Lehetséges,hogy az állatokkal valamilyen vírusfertőzés végzett.

Eltemették őket

Az állatok a park területén lettek eltemeve.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: illusztráció