Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta 1478 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 47 768-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 31, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1173-ra emelkedett, 14 312-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 32 283.

A WHO elemézse

Az aktív fertőzöttek 31%-a, az elhunytak 40%-a, a gyógyultak 30%-a budapesti. 1896 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 188-an vannak lélegeztetőgépen. Ezt követően tartotta meg szokásos napi sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol Müller Cecília elmondta, hogy Magyarország a WHO elemzése alapján az európai középmezőnyben van a fertőzöttek és az elhunytak számát tekintve.

EZEK PÖRÖGNEK MOST

Közel 2000 beteget ápolnak kórházban

Ezenkívül hozzátette: Európa- és világszerte emelkedőben van a fertőzöttek száma, és ez alól Magyarország sem kivétel. Ismertette: jelenleg 1896 beteget ápolnak kórházban, de sokan meggyógyulnak, és lekerülhetnek a légeztetőgépről.

Új tesztelési módszer

Közölte: új diagnosztikai lehetőséget jelentenek az antigéntesztek, amelyek a PCR-tesztekhez hasonlóan az aktuális fertőzöttséget mutatják ki. A Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálata szerint az antigéntesztek eredménye egybeesik a PCR-tesztekével – fűzte hozzá.

A mai sajtótájékoztató itt nézhető vissza:

Magyarországról korlátozás nélkül lehet Ausztriába utazni

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy megváltoztak a személyforgalmat érintő beutazási szabályok Ausztriába szombattól, Magyarországról ugyanakkor korlátozás nélkül lehet beutazni Ausztriába, mert Magyarország pozitív jellegű biztonsági kockázati besorolást kapott – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese  hétfőn online sajtótájékoztatón.

EZT OLVASTAD MÁR?

Ezt nem hiszed el: Villámgyors Covid-tesztet talált ki a magyar borszakértő | LikeNews

Imádják Herczeg Ágnes nemzetközi borszakértő vicces videóit, hét hónap alatt másfél millióan látták azt a filmecskéjét, amelyben a törtekkel való számolást magyarázza el egy üveg bor és egy pohár segítségével. Legújabb, „tesztelj te is” videóját pedig két hét alatt már több mint félmillióan látták.

Kiss Róbert alezredes elmondta

Ausztria járványügyi szempontból nem tesz különbséget harmadik országbeli állampolgár és az Európai Gazdasági Térség állampolgárai között a személyforgalmat érintő beutazással összefüggésben, az általa felállított járványügyi kockázati biztonsági besorolást követi.

Biztonsági kockázat

Hozzátette: egyes országok tekintetében régiós szintű biztonsági kockázati besorolás van érvényben, a járványügyi kockázatot jelentő országokból kizárólag negatív PCR-teszt birtokában van lehetőség Ausztriába utazni. A korlátozások nem érintik a nemzetközi tranzitra vonatkozó, korábban hozott szabályokat – számolt be a történésekről az MTI.

Kiemelt kép: Müller Cecília