Míg évtizedekkel ezelőtt a természetesség híve volt valamennyi ember, addig a modern korban eléggé hangsúlyossá vált a szőrtelenítés és annak különféle módjai. A technológia sokféle eszközzel ajándékozott minket meg: használhatunk erre a célra például gyantát, borotvát vagy éppen epilátort. 

De pontosan miért jó epilátort használni? A következő cikkben most erről lesz szó, illetve néhány márka speciális termékét is górcső alá vesszük.

Miért jó epilátorral szőrteleníteni? 

Az epilátornak köszönhetően sima és selymes lesz a szőrtelenített felület, mivel a készülék gyökerestől távolítja el a szőrszálakat. Aggódnunk nem kell, mivel a szőrszál maga nem “él”, így nem lesz emiatt később gondunk. A Gastro Bolt márkás epilátor kínálatában olyan minőségi darabok akadnak, amelyekkel könnyű és gyors a munka. 

Jöhet a kérdés: fájdalmas? Szépíteni nem fogjuk a dolgokat, nyilván nem egy fájdalommentes szőrtelenítésről beszélünk, hiszen gyökeres eltávolításról van szó. Egy kicsit kellemetlen, de kibírható. Nem sokkal rosszabb, mint a gyantázás, de mindenkinek más a fájdalomküszöbe.

Előnyök és hátrányok

A legnagyobb használati előny tehát a sima, egyenletes és legfőképpen a szőrtelen bőrfelület, de azt is meg kell említenünk, hogy a gyantához hasonlóan az epilátor ugyancsak hosszan tartó szőrmentességgel ajándékoz meg minket. A borotválásra ez már nem igaz. Gondoljunk csak bele, ilyenkor a kisebb szőrszálak simán megúszhatják!

Ha epilálunk, akkor a növekvő szőr sem annyira látványos, amik pedig kibújnak, lágyabbak és keskenyebbek lesznek. Ezeket általában finomabbnak, puhábbnak érezzük. 

A piszkos anyagiak területén is jók vagyunk, ha epilátort szerzünk be. Lehet, hogy rá kell áldoznunk egy kisebb összeget, viszont egy ilyen masinát évekig használhatunk, ez alatt az idő alatt pedig rengeteg borotvát vagy gyantát kellene vennünk. 

Az egyetlen hátrány talán az, hogy egy picit kellemetlen érzés az epilátorral történő szőrtelenítés, de ez is csupán az első néhány alkalommal van így, ezután könnyen megszokja az ember.

Márkás epilátorok kínálata

Az epilátorok világában jól ismert márka a Beko, a Philips és persze a Braun. Ez utóbb említett brand már közel 100 éve lát el minket jobbnál jobb arc- és testszőrtelenítő produktumokkal. A gyártás során a technológiára és a designra egyaránt nagy hangsúlyt fektetnek. A gépekre biztosan kapunk garanciát, és nem kell majd egyhamar lecserélnünk azokat. 

A Braun kínálatában egyébként nemcsak komplex masinák, de nélkülözhetetlen alkatrészek is helyet kapnak. Ilyen például az epilálófej, a hálózati adapter, a kés, a borotvazsinór, a henger vagy más praktikus kiegészítők. 

Az epilátorokat ma már nagyon sokan használják a mindennapok során, mivel hosszú távon még spórolhatnak is velük. Hatékonyságuk nem vitatott, a sima bőr pedig magáért beszél. 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.