Eszenyi Enikő babonás,vannak dolgok amihez ragaszkodik. Például 20 éve ugyanabban a jelmezben játszik a Vígszínház egyik darabjában és mindig kézen fogja Kern Andrást, mielőtt színpadra lép.  

Eszenyi Enikő évtizedek óta az ország egyik legismertebb színésznője. Napi 14-16 órát dolgozik, volt olyan időszaka, amikor az öltözőben aludt. 10 éve igazgatja a Vígszínházat, rendez és szerepel, mégis ma már igyekszik nem a színházban tölteni az éjszakáit – mondta az RTL klub Fókusz című műsorában.

Eszenyi Enikő arról is beszélt a műsorban,  hogy édesanyjától örökölte ezt a hihetetlen energiát. Minden reggel úgy indul el otthonról, hogy közben felhívja a mamát, csak ezután jöhet a munka.

A próbák és a Vígszínház vezetése töltik ki a mindennapjait. Eszenyi Enikő elmondta, ha lejár színházigazgatói megbízatása, akkor újból megpályázza az igazgatói pozíciót, mert rengeteg terve van még.

Vannak dolgok, amiből Eszenyi Enikő nem enged: például mindig ugyanabban a jelmezben lép színpadra, amelyet a premierkor viselt. Van olyan előadás, amelyben 20 éve játszik és abban sem engedi lecserélni a ruháját. Kern Andrással van egy közös rituáléjuk: kézenfogva mennek fel a színpadra.

Öltözőjében mai napig ott van Kaszás Attila fotója, aki első férje és élete nagy szerelme volt. 18 év házasság után elváltak, de a szeretet örökké megmaradt köztük.

Kaszás Attila 2007-ben, a Tizenkét dühös ember című darab előtt kapott agyvérzést. Négy napig feküdt kómában, életét az agyműtét sem tudta megmenteni. Eszenyi Enikó ezután Kamondi Zoltán filmrendezővel élt együtt, aki 2016-ban halt meg.

Kiemelt kép: RTL klub