200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére ítélték azt a férfit, aki egy halálos gázolás után lefotózta az áldozatot, a felvételeket pedig kiposztolta közösségi oldalára. A férfi a helyi Fidesz politikusa.

A sofőr elhajtott a helyszínről

2020. január 17-én az esti órákban a Salgótarjánban egy kisáruszállító gépkocsi elgázolt egy  fiatal nőt.  A jármű 34 éves férfi vezetője a baleset helyszínéről megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, őt a rendőrök nem sokkal később elfogták és őrizetbe vették.

Meghalt a gyalogos

Mint később kiderült, a sofőr ittas volt. A szerencsétlenül járt hölgy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Ez is érdekelhet

Ököllel esett neki a villamos vezetőjének Budapesten a dühös férfi, mert nem engedték felszállni

Lefotózta az áldozatot egy arra járó férfi

A baleset után helyszínre érkezők között volt egy férfi is, aki a helyszínen megállt, odament az áldozathoz, s miután felismerte őt, néhány fényképet készített róla, majd ebből kettőt azonnal feltöltött a közösségi oldalára azzal a bejegyzéssel, hogy a baleset néhány perce történt Salgótarjánban.

Az áldozat édesapja feljelentést tett

A drámai képek a családtagokhoz is eljutottak. A kegyeletsértés miatti magánvádas eljárást sértett édesapja kezdeményezte, mert a cselekmény az elhunyt személy emberi méltóságát, egyúttal a hozzátartozók kegyeleti érzését durván sértette.

200 ezer forintra ítélték a posztoló férfit

 A nagy nyilvánosság előtt megosztott fényképfelvételeken az elhunyt személyazonosításra alkalmas módon felismerhető volt, azokon a baleset által előidézett, kiszolgáltatott állapotban, és az elszenvedett sérülései nyílt bemutatásával volt látható. A kegyeletsértést elkövető férfit 200.000.-Ft pénzbírságra ítélték. A vádlott a bűnösségét az eljárás során mindvégig tagadta.

A Fidesz politikusa fotózott

A baleset után kiderült, hogy a kegyeletsértő felvételeket a helyi Fidesz frakcióvezetője készítette és rakta fel az internetre. Ezt azzal magyarázta, hogy ezzel akarta megkönnyíteni az áldozat azonosítását.

Lemond mandátumáról

Turcsányi László később törölte a fotót, és közölte, hogy lemond képviselői mandátumáról. Majd pár óra múlva ezt a bejegyzését is törölte. A képviselő valószínűleg azóta sem mondott le mandátumáról, mert a mai napig a közgyűlés tagjaként szerepel Salgótarján hivatalos oldalán.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: 112press