Eltűnt magyar testvérpár után kutatnak nagy erőkkel a mallorcai hatóságok. A két fiatal szerda este óta nem adott életjelet magáról, pénteken már ki kellett volna költözniük a szállodából.

Mallorca délkeleti részén fekvő Cala d’Or üdülőhely egyik hoteljéből jelentették, hogy két vendégük eltűnt. Egy 18 éves fiatal férfi és egy 30 éves nő volt a vendégük. Szerda este óta senki nem látta őket. A testvérpárnak pénteken kellett volna kijelentkeznie a szállodából. A személyzet takarította volna a szobájukat és azt látták, hogy minden cuccuk ott van még, nekik viszont nyomuk sincs. Szerda óta nem is aludtak a szálláson. Azóta a helyi menőalakulatok megfeszített erőkkel próbálnak felkutatni őket.  

Egy Facebook-csoportban egy fiatal lány kétségbeesve keresi két unokatestvérét, Orosz Katalint és Orosz Mihályt.

„Nem lehet őket elérni, telefonjuk ki van kapcsolva. A szállodát is hívtuk, illetve írtunk e-mailt is, de reakció nem volt egyikre sem” – írta a közösségi oldalon.

„Magyarország barcelonai főkonzulátusa kapcsolatban van a helyi rendőrséggel és a családdal a Mallorcán eltűnt magyar turisták ügyében” – közölte Menczer Tamás, a Külügyminisztérium államtitkára a Facebook-oldalán.

A  magyar rendőrség is közzétett egy körözést az eltűnt 30 esztendős nőről, és egy 18 éves fiatalemberről. Katalint és Mihályt nem találják, a bérelt autójuk viszont megkerült. A helyi  lapok szerint szemtanúk látták, amint a viharos időben egy óriási hullám a tengerbe sodort két embert. A személyleírások alapján a hatóságok azt valószínűsítik, hogy a magyar turistákról van szó.

A helyi lapok azt is írják, szerdán kora este egy szokatlanul erős szélvihar tombolt a térségben, kétméteres hullámokat korbácsolva a tengeren. Egy nő ebben az időben hívta a 112-es segélyhívót, hogy két embert elsodort egy nagy hullám. A mentők helikopterrel is keresték őket egészen sötétedésig, és csak éjszakára függesztették fel a kutatást, majd másnap folytatták. 

Közben úgy tudni, a szerdai viharban nemcsak a magyar párnak veszett nyoma, hanem összesen hatan tűntek el. A helyi lapok két halottról tudnak. Egy holttestet egy hajó legénysége talált meg, de eddig nem azonosították. 

Kiemelt kép: illusztráció Belső kép: Orosz Mihály 18 éves, Orosz Katalin 30 éves – Forrás: police.hu