Itt a LikeNews hírportálon is írtunk arról, hogy a kormány bejelentette, az ország újraindításának kérdésében nemzeti konzultációt hirdet, online formában. Magyarország Kormányában Facebook oldalán most megjelent, hogy mik is lesznek ennek a konzultációnak a fő témakörei.

Fontos a nemzeti konzultáció, legalábbis Orbán Viktornak

Az tudvalevő, hogy Orbán Viktor nagyon sokat ad a nemzeti konzultáció eredményeire, hiszen a legutóbbi korlátozások bevezetésénél a konzultáció legtöbb elemét be is építették az intézkedések közé, valószínűleg ezért fontos most is, hogy megismerjék a nép álláspontját…A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezek lesznek a fő kérdések

Ma reggel Magyarország Kormányának Facebook oldalán jelent meg egy videó, amelyen Dömötör Csaba mondta el, mik lesznek az online konzultáció témakörei.

FRISS! Újabb 94 áldozatot követelt itthon a covid, rengeteg az új fertőzött, a kormány szerint csak így lehet lazítani majd

Lépésről lépésre, vagy?

Az egyik fő kérdés azt lesz, hogy a korlátozásokat lépésről lépésre vagy a járvány végén egy lépésben oldják-e majd fel.

A védettséget igazoló okmány

Az is kérdés lesz, hogy a védettséget igazoló igazolvánnyal rendelkezők kapjanak-e felmentés a kijárási korlátozások alól.

Az este 8 órás korlátozás

A konzultáció egy pontja érinti majd az este 8 órás korlátozás témakörét is. Mint ismert jelenleg este 8 óra és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges. 

Az újranyitás

Több kérdés fog vonatkozni az éttermek, szállodák, sportlétesítmények újranyitására. Ez persze függ majd az aktuális járványügyi helyzettől, de nem lesz mindegy, hogy hányan támogatják az újranyitások bizonyos lépéseit, esetleg valamilyen biztonsági feltétellel.

Beutazás

Emellett fontos kérdés lesz, hogy a járvány végéig csak azok a külföldiek jöhessenek-e Magyarországra, akiket beoltottak, illetve védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

A videó itt nézhető vissza:

A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció, Freepik