Nővére nyelvvizsgázott le a húga helyett, de lebuktak. Pénzbüntetésre ítélte közokirat-hamisítás miatt a Pécsi Járásbíróság azt a két nőt, akik csaltak a nyelvvizsgán pár évvel ezelőtt.

A fiatalabb nő 2015-ben többször próbálkozott német nyelvből középfokú nyelvvizsgát tenni, de mindig elkaszálták. A nővére azonban jól beszélt németül, ezért megbeszélték, hogy majd ő megy be vizsgázni helyette.

A nyelvvizsgára történt jelentkezést követően a jelentkezőt tájékoztatták arról, hogy az írásbeli és szóbeli vizsgájára 2015 októberében, Pécsett fog sor kerülni.

A németül jól beszélő testvér, húgának személyi igazolványával jelentkezett a vizsgahelyen, rendesen kitöltötte az írásbeli vizsgafeladatokat, majd részt vett a szóbeli nyelvvizsgán is. A nyelvvizsga jegyzőkönyvét pedig alá is írta a testvére nevében.

A nyelvvizsga eredményes volt, így középfokú német nyelvvizsga-bizonyítványt állítottak ki a vizsgán ott sem lévő kisebbik lány nevére. Azaz a közokiratba valótlan adat került. A fiatalabb nő már ezt a bizonyítványt mutatta be később a munkahelyén. A bíróság 150-150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a két nőt csalás miatt.

A két nő valószínűleg soha nem bukott volna le, ha a fiatalabbik nőt nem dobja fel a gyermeke apja egy közöttük lévő nézeteltérés után.

Kiemelt kép: illusztráció