Sok háziasszony úgy gondolja, hogy akkor áll el sokáig egy élelmiszer, ha azt hűtőben tárolja. Ez nem igaz! Jöjjön néhány alapdarab a konyhából, amelyet nem biztos, hogy Ön is helyesen tárolt eddig.

Csokoládé: A csokoládét könnyű tárolni. A legfontosabb, hogy tegyük hűvös, sötét helyre, de ne pakoljuk be a hűtőbe! A nagy hőmérséklet különbségnek köszönhetően gyöngyözővíz jelenhet meg a csoki felületén, majd fehéres színű lesz a teteje. Ez ugyan nem befolyásolja a csoki ízét, de látványra már nem lesz olyan gusztusos.

Méz: Úgy gondolják, hogy a méznek nincs bizonyos eltarthatósági ideje. A legfontosabb dolog, hogy helyesen tárolja. A mézet hideg, sötét, száraz helyen kell tartania, de a hűtőszekrénybe ne rakja be. A hűtőszekrényben kristályosodhat. A méz kiválóan érzi magát a kamrában, a konyhapulton. Arra is ügyeljünk, hogy ne öntsük ki fémedénybe, így romolhat a minősége.

Olívaolaj: Mindig tárolja szobahőmérsékleten, de a közvetlen napfénytől távol! Ne rakja a hűtőbe!

Hagyma, fokhagyma: Ahhoz hogy a hagyma és a fokhagyma a lehető leghosszabb ideig friss maradjon, rakja őket hűvös, száraz helyre. Például egy kisebb dobozba a szekrénybe, de rakhatjuk a kamrába is. Össze is fűzheti őket, és fel is akaszthatja füzérként. A hűtőszekrényben hamar penészedésnek, rothadásnak indulhatnak.

Uborka: Ennek sem tesz jót a hűtőszekrény, mivel néhány nap után megromlik. A legjobbat akkor tesszük vele, ha hűvösebb helyen tároljuk, de nem a hűtőben.

Paradicsom: Bármilyen furcsán is hangzik, a hűtőben tartott paradicsom elveszíti az ízét. A hideg levegő ráadásul lassítja a paradicsom érését, és kevésbé lesz lédús. Szobahőmérsékleten, jól szellőző kosárban vagy dobozban kell tárolni.

Kiemelt kép: illusztráció