Ezer euroért, azaz 330 ezer forintért adta-vette a nőket az a bűnbanda, akiket nemrég fogtak el. Németországba közvetítettek ki lányokat, volt, akit akaratán kívül.

A férfiak tagjai voltak egy 2014 óta működő bűnözői csoportnak.  A hierarchikusan és konspiratívan működő banda Németországba toborzott és szállított kiszolgáltatott helyzetben lévő, vagy általuk ilyen helyzetbe hozott nőket, akiktől a prostitúcióval megkeresett jövedelmet elvették, saját megélhetésükre költötték. B. Antal közreműködött egy nehéz anyagi körülmények között élő, nyelveket nem beszélő lány Nürnbergbe szállításában. Ő vigyázott rá, hogy ne szökjön meg. A lány nem akart prostituált lenni, kérte  többször is, hogy engedjék szabadon, de szexre kényszerítették, bezárták, folyamatos felügyelet alatt volt. Veréssel, megöléssel is  fenyegették. A pénzt a banda tagjainak, esetenként B. Antalnak adta át.

N. Csaba a bűnözői csoport tagjaként 2017 novemberében a németországi Augsburgban 1000 euróért egy bűntársától megvett egy nőt, hogy prostituáltként dolgoztassa. A bevételét a férfi 2018 júliusáig elvette, részben vagy egészében saját magára költötte -írja a police.hu

A bűnszervezet három tagját már márciusban a pest megyei  Fóton elfogták.

B. Antalt és N. Csabát november 19-én összehangolt akcióban, a  KR Bevetést Támogató Osztály munkatársaival fogták el. A náluk tartott házkutatásokon tárgyi bizonyítékokat, mobiltelefonokat, laptopot, feljegyzéseket, dokumentumokat foglaltak le.

B. Antalt bűnszervezetben, üzletszerűen, személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem és kitartottság miatt, N. Csabát kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem és üzletszerűen elkövetett kerítés miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfiakat a bűnügyi őrizetbe vették, letartóztatásukat a bíróság november 21-én elrendelte.

Az elfogásukról a police.hu az alábbi videót tette közé:

Kiemelt kép: police.hu