A televíziós műsorvezető a Spirit FM Spirit Show című műsorában arra bátorította a fiatalokat, hogy ha bántalmazás éri őket, kérjenek segítséget, és hívják fel a Kék vonalat.

„Nekem is nehéz volt. 20-25 évvel ezelőtt, amikor egy kis német faluba költöztünk, gyerekként egyedüli külföldi voltam, emiatt nagyon sokat bántottak” – mondta Istenes Bence a Spirit FM-ben. A műsorvezető szerint fontos erről is beszélni. 

Istenes a UNICEF #nemvagyegyedül cyberbullying elleni kampányának kiemelt arcaként elmondta, hogy közszereplőként hozzászokott a trágár, gyalázkodó kommentekhez, az olyan „idiótákhoz, akik másokon vezetik le saját sérelmeiket.” Szerinte azonban az átlag fiatalok nem tudják feldolgozni a zaklató, trágár kommenteket. A műsorvezető hozzátette: az online bántalmazás sok esetben jobban fáj, mint a fizikai, hiszen arra hónapokig emlékszik az ember, és csak külső segítséggel képes feldolgozni – írja az atv.hu.

Istenes Bence a műsorban arról is beszélt, hogy az új generációnak már mást jelent a csibészség, mint neki. Ahogy fogalmazott: „nagyon rossz gyerek voltam, minden rosszban benne voltam, de másokat soha nem bántottam.”

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg.

Kiemelt kép: Istenes Bence