Ha egy egyszerű bemutatkozó oldalt szeretnél letrehozni, akkor elsőre jó ötletnek tűnhet a magad kezébe venni a dolgokat. Az olyan keretrendszereknek hála, mint a WordPress, a Drupal vagy Joomla, nem is lehetetlen az, hogy egy szemre is tetszetős, gyors és jól működő weboldalad legyen.

Amennyiben szeretnél kitűnni a tömegből, akkor egy kicsit nehezebb a dolgod. Az ingyenes sablonok között ugyanis sok rendkívül limitált lehetőségeket kínál. Egyesek esetében még a betűk színét sem tudod megváltoztatni, ha pedig magyar nyelvű weboldalt szeretnél, akkor további nehézségekkel szembesülhetsz. Lehet, hogy nem fogod tudni kikapcsolni a számodra felesleges oldalsávot vagy keresőmezőt.

Egy jó honlap bizalmat kelt

Elképzelhető, hogy pusztán azért szeretnél létrehozni egy weboldalt, hogy a bizalmatlan ügyfeleket erősítsd meg abban, hogy egy valós, tisztán működő céggel van dolguk. Megeshet persze az is, hogy az eladásaidat, értékesítési bevételeidet szeretnéd megsokszorozni.

Bármi is a célod, a honlapodnak hibátlanul kell működnie. Ha egyes funkciók nem működnek, vagy a weboldalad lassan tölt be mobiltelefonról, akkor látogatókat, ezáltal ügyfeleket veszthetsz. Nem szerencsés, ha egyes grafikai elemek hibásan jelennek meg bizonyos eszközökön, vagy angol szavak láthatók az egyébként magyar nyelvű honlapon. Ezek mind ahhoz vezethetnek, hogy potenciális ügyfeleid bizalma megrendül a cég iránt.

Nem biztos, hogy megéri neked vesződni a honlap felépítésével

Még ha egy egyszerű WordPress oldalt is szeretnél felhúzni, akkor is rengeteg időd mehet el ezzel. Órákon át próbálgathatod a különféle sablonokat, és egyáltalán nem biztos, hogy találni fogsz olyat, amelyik maradéktalanul megfelel az ízlésednek, elvárásaidnak.

A funkciókkal pedig alaposan meggyűlhet a bajod, ha nem vagy tapasztalt webmester. Bár a különféle bővítmények szupernek tűnhetnek, valójában nem mindegyiket olyan egyszerű működésre bírni. Ellenben egy kész honlap működtetése már jellemzően nem igényel alapos szakmai ismereteket, főleg, ha nincs más igényed, mint új bejegyzéseket vagy oldalakat létrehozni és kezelni a látogatók által beérkező üzeneteket, ajánlatkéréseket.

Egy csomó problémától megszabadulhatsz, ha profikra bízod a dolgot

Ha egy olyan cégre bízod a honlapod felépítését, mint az AB Plusz, akkor nem kell majd attól tartanod, hogy bizonyos funkciók nem fognak működni vagy nem úgy, ahogyan kellene. Nem kell azon sem aggódnod, hogy vajon minden felbontáson látszik-e az üzenetküldő sablon “Küldés” gombja, és azon sem, hogy a menü minden eszközön látható-e.

Nem kell elmélyedned a html, a css, a mysql vagy a javascriptek világában sem, ha a honlapkészítéssel egy valóban hozzáértő céget bízol meg. Annak azonban mindenképpen járj utána alaposan, hogy valóban olyan honlapot fognak-e átadni neked, amit te magad is fogsz tudni kezelni, máskülönben vagyonokat emészthet fel a későbbiekben az üzemeltetése.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.