A háziasszonyok egyik legfőbb gondja az utóbbi hetekben, hogy hol szerezzenek élesztőt. A karantén idején sokan áttértek az otthoni kenyérsütésre. A Húsvét közeledtével még jobban fogy(na) az élesztő, már ha persze lehet(ne) kapni.

A Budafoki Élesztő évtizedek óta biztosítja a kellő élesztőmennyiséget a magyar háztartásokban, ahogy azonban az legújabb Facebook-bejegyzésükből kiderül, kaptak hideget-meleget az elmúlt hetekben amiatt, hogy nincs elég élesztő a boltokban. A cég most egy posztban ír arról, miért tapasztalhatjuk sokan az elmúlt hetekben eme egyszerű, és máskor folyamatosan elérhető árucikk hiányát. 

De a pánikvásárlás miatt nemhogy órák, de percek alatt képes elfogyni az az élesztőmennyiség, amely a boltokban máskor több hét alatt fogy el.

Az élesztőt előállító üzem napi 24 órában működik, az elmúlt időszakban már a sütőiparnak gyártott 500 grammos élesztőt is elérhetővé tették a vásárlók számára.

Amíg azonban az emberek nem hiszik el, hogy lesz étel a boltok polcain holnap is, holnapután és még a jövő hónapban is, addig sajnos könnyen megeshet, hogy nem mindenki sütheti meg otthon élete első, vagy éppen sokadik házi kenyerét.

Kiemelt kép: illusztráció