Megtalálták annak a magyar nőnek a gyilkosát, akinek a holttestét egy londoni fagyasztóban rejtették el tavaly májusban. Sz. Henriettát és egy másik külföldi családanyát vélhetően ugyanaz a férfi, mindkettőjük exbarátja verhette halálra.

Sz. Henrietta holttestét a legsokkolóbb körülmények között találták meg májusban: a családanya teste egy londoni lakás fagyasztójából került elő, egy másik nő holtteste mellől. Henit akkor már évek óta eltűntként keresték, ahogy a másik áldozatot, M. J. Mustafát is. A zsaruk forró nyomon dolgoztak az ügyön, azonban nem volt egyszerű dolguk, ugyanis a két asszony teste már évek óta a fagyasztóládában heverhetett – írja a Bors.

A rendőrség akkor két férfit is letartóztatott a halálokkal kapcsolatban, azonban mindkettőjüket elengedték. Végül a lakásban élő, 38 éves Zahid Younist mégis visszavitték a rácsok mögé. Azt még ugyan nem tudták, hogy pontosan mi a szerepe a halálesetekben, és sokáig úgy tűnt, ez soha nem derül ki, mivel a boncnokok azt hangoztatták, hogy a testek olyan régóta voltak már a fagyasztóban, hogy szinte lehetetlen megállapítani, mi is végzett a két családanyával. Így jó ideig úgy tűnt, hogy a férfit csak kegyeletsértésért és a temetés megakadályozásáért lehet majd perbe fogni.

Most azonban fény derült a titokra, két nappal ezelőtt hivatalosan is gyilkosság vádjával tartóztatták le Younist, mivel kétséget kizáróan beigazolódott, hogy mindkét nőt megölték. Úgy tudni, hogy a férfi, bár más időben, de mindkét áldozattal párkapcsolatban volt. Heni az eltűnése előtt több barátjának beszélt új, rejtélyes szerelméről. Az ismerősök így már korábban is arra gyanakodtak, hogy a titokzatos barátnak lehet köze Heni halálához:

„Elejtett pár mondatot erről a rejtélyes pasiról. Amikor megtudtuk, hogy meghalt, rögtön arra gyanakodtunk, hogy annak a titokzatos új barátnak lehet köze a halálához.” – mondta korábban a Borsnak a lány egyik barátja.

Zahidnak február 14-én kezdődik a tárgyalása a Wibledoni Bíróságon.

Kiemelt kép: Sz. Henriette – Forrás: Facebook