Egy 21 éves brit lett a legfiatalabb nő, aki átevezett az Atlanti-óceánon.  Az észak-yorkshire-i Jasmine Harrison úszásoktató decemberben indult el a 4828 kilométeres útra a Kanári-szigeteki La Gomerából. A 70 napos, háromórás és 48 perces út végén szombaton kötött ki Antigua szigetén.

Jó és rossz emlékek

A BBC-nek elmondta, három évvel korábban, a Talisker Whisky Atlantic Challenge verseny 2017-es döntőjét látva jött az ötlete, hogy nevezni fog. Amikor a hosszú átkelésről kérdezték, elmondta, hogy “jó és rossz emlékek” elegyét élte át, tetszett neki, hogy kiszállhatott a mindennapi rutinból.

Mindenből kiszakadt

“Semmihez sem hasonlítható, hogy tényleg mindentől, a közösségi médiától, a rossz hírektől, szó szerint mindentől elszakadtam” – magyarázta. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Felborult

Az úton akadtak nehézségei, két nappal a célba érés előtt felborult, közben megsérült a könyöke- írja az MTI.  Az átkelés során felváltva evezett és aludt két-két órán át. Annak ellenére, hogy el volt vágva a világtól, műholdas telefonon naponta beszélt az édesanyjával.

EZT IS OLVASD EL!

Évtizedek óta nem történt ilyen: 31 embert kellett kimenteni a Balatonból egy nap alatt

Erre vágyott a legjobban

Amikor azt kérdezték tőle, mire vágyik leginkább, miután szárazföldre teszi a lábát, azt mondta: “ételre, feltétlenül ételre”.

Jótékony célra gyűjtött

Harrison amellett, hogy a legfiatalabb női teljesítőként rekorder lett, jótékony célra több mint 10 ezer fontot (4,1 millió forint) is össze gyűjtött.

Előtte ő volt a rekorder

A korábbi rekordot az amerikai Katie Spotz tartotta, aki 2010-ben, 22 éves korában szelte át az Atlanti-óceánt január 3. és március 14. között.

Ő a legfiatalabb

A legfiatalabb átkelő egy Lukas Haitzmann nevű fiú volt, aki 18 évesen, 2019-ben teljesítette a kihívást. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció, Pexels