Az igazán szerető, felelősségteljes gazdik számára természetes, hogy állatuknak a lehető legotthonosabb környezetet biztosítsák. Ehhez pedig hozzátartozik a kényelmes fekhely beszerzése is. 

Ez az elem nem csupán a komfortos pihenést szolgálja, hanem megnyugtatja és legkedvesebb darabjává válik kutyusunknak, melyet akár magunkkal is vihetünk az utazások során.

Mire érdemes figyelni a fekhely kiválasztása során?

A Grandopet.hu kutya fekhely kínálata rendkívül bőséges, az oldalon elérhetünk ágyat, puha párnát, takarót, kényelmes plédet, bebújós kuckót, de akár memóriahabos matracot is.

Elsőként azonban azt érdemes eldönteni, hogy milyen célból vennénk kedvencünknek, ugyanis ha egészségügyi panaszok mellett keresünk számára egy komfortos fekhelyet, akkor tekintetbe kell vennünk, hogy melyek azok a darabok, amelyek segítenek ilyen helyzetben is kényelmesebbé tenni a pihizős délutánokat. A memóriahabos matracok ideális választások idősebb, mozgásszervi panaszokkal élő ebeknek. 

Kölyökkutya esetében természetesen más szempontok kerülnek előtérbe, nála a játékosság dominál, így akár vegyíthetjük is a praktikusságot, a kényelmet és a bolondozási lehetőséget. A bebújós kuckók kifejezetten kisebb testű kölyköknek javasoltak, amelyek rengeteg örömet szereznek a kis kajla állatkáknak. Hasonlóképpen a kosárkák is remek opciók, különösen a vedlés időszakában, mivel nem tapad meg olyan könnyen rajtuk a levedlett szőrzet, plusz párnával, takaróval kiegészítve pedig maximális komfortot kínálhatunk bundás barátunknak.

Vegyük figyelembe kutyánk méretét, jellemét!

A párnácskákkal nem lőhetünk mellé, ugyanis többféle méretben, kialakításban kaphatóak. További érv mellettük, hogy praktikusan szállíthatók, tehát a közös utazások idején is jó szolgálatot tesznek, így négylábú társunk számára mindig biztosíthatunk egy kis darabkát az “otthon illatából”.

Nem hiányozhat egyetlen kutyagazdi palettájából sem egy puha takaró, amelyet bárhol, bármikor leteríthetünk kedvencünknek. Akár a kanapén szeretne pihenni, akár a lábunk közelében vagy épp a teraszon a kellemes tavaszi időben.

Milyen a jelleme, egyéni vonásai? Játékos, energikus, inkább pihizősebb? Szeret lustálkodni vagy lételeme a szaladgálás? Ez is lényeges kérdés, hogy valóban a hozzá leginkább passzoló fekhelyet szerezzük be.

Ehhez szorosan kapcsolódik az életkora is, hiszen jól tudjuk, hogy egy kiskutya sokkal elevenebb, aki inkább játszana egész nap, s ha lehet az összes tárgyát bevonná a játékba. Míg egy idősebb eb számára a komfortos pihenés talán fontosabb, pláne, ha egészségügyi problémák is nehezítik a mindennapjait. 

Állatunk igényeihez mérten válasszunk!

Természetesen időtálló, strapabíró alapanyagból készült fekhelyre tegyük a voksunkat, olyanra, amelyet könnyű tisztán tartani és praktikusan használható. Azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy elsősorban a kedvencünknek vesszük, így az ő igényei előbbre valóak bármilyen saját elképzelésnél.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: grandopet.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.