Hamarosan feloldhatják a vásárlási idősávot, az idősek számára továbbra is kiválthatja egy harmadik személy a gyógyszereket – jelentette be a kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra, a Kormányinfó Pluszban jelentette be, hamarosan feloldhatják a vásárlási idősávot.  A kormányszóvivő szerint a legveszélyeztetettebb korcsoportnak számító 65 éven felüliek továbbra is külön bánásmódot igényelnek.

Az önkormányzatok ezentúl is rendelkezhetnek arról, hogy a fenntartásukban levő piacokon módosítanak ezeken az időpontokon, megtartva a háromórás időtartamot.

Az idősek védelmében a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napig a gyógyszerek a kedvezményezett TAJ-számának megadásával és a kiváltó saját személyazonosságának igazolásával továbbra is kiadhatók – erről nyújtott be törvényjavaslatot a kormány.

Iskolaőrség

Az iskolaőrség felállításáról azt mondta a kormányszóvivő, hogy az iskolában rendnek kell lennie, és a pedagógusokat meg kell védeni az erőszaktól. Ma a legtöbb intézményben nincs ilyen probléma, de egyes iskolákban és térségekben rendszeresek a fegyelmi problémák, fennáll a tanárokkal szembeni erőszak – verbális, akár fizikai – veszélye.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Krizsán Csaba