Felrobbant egy autószerelő műhely Kispesten. A detonációt egy gázüzemű autó tartályának felhasadása okozta. Akkora volt a robbanás, hogy a szemtanúk szerint föld is beleremegett. Egy 38 éves férfi megsérült, kórházba vitték.

Felrobbant a műhely

Robbanás történt, majd tűz ütött ki a fővárosban, a 19. kerületi Vécsey utcában egy autószerelő műhelyben vasárnap délben – tájékoztatott Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Hozzátette: a fővárosi tűzoltók a lángokat már eloltották, de még dolgoznak a helyszínen.

Gázüzemű autó robbanhatott

A detonációt az elsődleges információk szerint egy gázüzemű autó tartályának felhasadása okozta. A fővárosi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották a lángokat. A katasztrófavédelem kora délutáni tájékoztatása szerint a tűzoltók még a helyszínen dolgoznak, a beavatkozás idejére szünetelt a villamosforgalom az Üllői úton

Egy meber megsérült

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: két mentőegységet riasztottak a robbanáshoz, a helyszínen egy sérültet kellett ellátni. A 37 éves férfi könnyebb sérültnek minősült, horzsolásokat és enyhe, kis kiterjedésű égési sérülést szenvedett, valamint a bokáját fájlalta. Ellátták a sebét, majd a baleseti sebészet ügyeletére szállították – közölte a szóvivő.

Lerepültek a virágcserepek

Akkora volt a robbanás, hogy a szomszédos lépcsőházakban leestek a virágcserepek az ablakból. Van aki azt írja a Facebookon, hogy először földrengésre gondolt, mert a ház is beleremegett a detonációba. Az alábbi képet a Facebookra töltötték fel, köszönjük a kép készítőjének, hogy fotójával segíti mások hiteles tájékoztatását.

Robbanás máshol is

Augusztis végén írtunk arról, hogy robbanás volt Dunaújvárosban, a Dunaferr Nagyolvasztó Gyáregység zsugorítóművének területén. A robbanást a Fejér Megyei Katasztrófavédelem és a Dunaferr Zrt. is megerősítette, mint írták: jelentős anyagi kárt okozott a robbanás, de személyi sérülés nem történt. Az esetről készült videó alább nézhető meg.

Por robbant

A Fejér Megyei Katasztrófavédelem szóvivője, Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados elmondása szerint a Vasmű úti ipari létesítményben a technológiai folyamatban egy kisebb por robbanás történt egy olyan részen, ahol emberi tartózkodásra kialakított terület nincs.

Raktártűz Csepelen

Augusztus 10-én egy akkumulátorok és pirotechnikai eszközök tárolására használt raktár gyulladt ki Csepelen, a Színesfém utcában hétfőn hajnalban. Ha az utolsó pillanatban nem avatkoznak be a tűzoltók, a levegőbe repülhetett volna a környék.

Robbanás a váci panelben

II. világháborús gránátot izzított egy férfi a gáztűhelyen abban a váci panelházban, amelyben robbanás történt március elején. 108 embernek kellett elhagynia otthonát.

Gránátot ízzított a gáztűzhelyen

A detonáció miatt ablakok törtek ki, megrongálódott egy gázvezeték és egy válaszfal is kidőlt. Tűz ugyan nem keletkezett, de 106 embernek kellett elhagynia ideiglenesen az épületet. A rendőrség azt írta az esetről, hogy a lakásban, ahol a robbanás történt, egy hatástalanítottnak vélt II. világháborús gránátot izzított egy férfi a gáztűzhelyen.

Gázrobbanás Solymásron is

Hangos robbanás riasztotta a Panoráma utca lakóit Solymáron egy évvel ezelőtt. A tűzoltók és a mentők nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahol egy hatvan körüli férfit találtak az udvaron, akit súlyos égési sérülésekkel mentőhelikopter szállított kórházba.

Megemelte a ház tetejét a robbanás

Az épületben gázpalackokat találtak, az azokból szivárgó gáz robbant be. A légnyomás megemelte az egész födémszéket, kitörte a nyílászárókat és leszakította a burkolatokat, de a szomszédos házakban nem esett kár.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Nézőné Takács Szilvia, köszönjük a kép készítőjének, hogy fotójával segíti mások hiteles tájékoztatását