Site icon LikeNews

Finom sárgarépatorta izű éjszakai zabkása – CBD csavarral!

Biztosan mindenki hallott már az éjszakai zabkásáról. Alapvetően ez az egészséges zabkása ízletes tálalási és elkészítési formája, méghozzá anélkül, hogy sokáig kevergetnénk, vagy akár elégetnénk a nyelvünket vele amikor túl forró.

Egyszerűen tegyünk egy csésze zabot és rá a kedvünkre választott folyadékot a hűtőbe egy éjszakára, hogy a zab minden nedvességet felszívjon és reggel már készen is áll a fogyasztásra! Melegíthetjük, vagy hidegen is fogyaszthatjuk, ahogy éppen tetszik, mert mindkétféleképpen nagyon finom. Ha szeretnénk hozzáaadni egy kis aromát, akkor próbáljuk ki bátran ezt a sárgarépatorta ízű, CBD-vel átitatott, éjszakai zabkása receptet. 2 adaghoz szükségunk lesz:

Elkészítése:

Hozzávalók:

Egyéb recept

Cseresznyes szodas kenyer CBD-vel:

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 ° C-ra. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral.

Egy nagy tálba keverjük össze az általános célú lisztet, a teljes kiőrlésű lisztet, a zabot, az 1/3 csésze (75 ml) héjas kendermagot, sót, sütőport és szódabikarbónát. Egy másik tálba pedig keverjük össze az írót, a CBD olajat és a tojást, majd öntsük át a lisztkeveréket is és keverjük addig, amíg egyenletes tészta képződik.

Keverjük hozzá a fügét és a cseresznyét.

Tegyük a tésztát a liszttel megszórt munkafelületre, gyúrjuk át egyszer vagy kétszer majd formáljunk gömböt belőle. Ezután tegyük az előkészített sütőlapra.

Szórjuk meg a tetejét 1 teáskanál (5 ml) kendermaggal. Formázzuk (kb. 18 cm átmérőjű) kör alakúvá  és simítsuk le. A tetejét jelöljük meg egy éles késsel, 10 cm hosszú „x” betűt rajzolva.

Süssük 40 percig, vagy amíg a kenyér mélyen aranybarna lesz és az aljára csapva üregesnek tűnik. A szeletelés előtt 30 percig hagyjuk kihűlni.

Támogatott tartalom. Ha ön is szeretne ilyent, Magyarország egyik leggyorsabban fejlődő hírportálján, akkor kattintson ide!

Exit mobile version