Biztosan mindenki hallott már az éjszakai zabkásáról. Alapvetően ez az egészséges zabkása ízletes tálalási és elkészítési formája, méghozzá anélkül, hogy sokáig kevergetnénk, vagy akár elégetnénk a nyelvünket vele amikor túl forró.

Egyszerűen tegyünk egy csésze zabot és rá a kedvünkre választott folyadékot a hűtőbe egy éjszakára, hogy a zab minden nedvességet felszívjon és reggel már készen is áll a fogyasztásra! Melegíthetjük, vagy hidegen is fogyaszthatjuk, ahogy éppen tetszik, mert mindkétféleképpen nagyon finom. Ha szeretnénk hozzáaadni egy kis aromát, akkor próbáljuk ki bátran ezt a sárgarépatorta ízű, CBD-vel átitatott, éjszakai zabkása receptet. 2 adaghoz szükségunk lesz:

  • 1 csésze zabpehely
  • ½ csésze sárgarépa, finoman reszelt
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • ¼ teáskanál szegfűbors
  • 1 evőkanál chia mag
  • 3 evőkanál mazsola
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 3 evőkanál juharszirup
  • és ¼ csésze tej (vagy mandulatej tejmentes alternatívához)
  • CBD olaj

Elkészítése:

  • Keverjük össze egy tálban a zabot, a sárgarépát, a fahéjat, a szegfűborsot, a chia magokat és a mazsolát.
  • Adjunk hozzá vaníliakivonatot, juharszirupot, tejet és CBD-olajat, majd keverjük össze újra.
  • Helyezzük legalább 2 órára a hűtőbe, vagy ha lehet hagyjuk egy éjszakán át.
  • Ha szeretnénk, tölthetünk a tetejére görög joghurtot és pekándiót, majd kedvünkre tálaljuk!

Hozzávalók:

  • 2 ½ csésze fehérítetlen általános célú liszt – 625 ml
  • 1 csésze teljes teljes kiőrlésű búzaliszt – 250 ml
  • 2/3 csésze zabpehely – 150 ml
  • 1/3 csésze nyers héjas kendermag – 75 ml
  • 2 teáskanál CBD olaj
  • 1 teáskanál só – 5 ml
  • 1 teáskanál sütőpor – 5 ml
  • 1 teáskanál szódabikarbóna – 5 ml
  • 1 ¾ csésze író – 425 ml
  • 1 nagy tojás
  • 1/2 csésze apróra vágott puha szárított füge – 125 ml
  • 1/2 csésze apróra vágott édesített és szárított Montmorency cseresznye – 125 ml
  • 1 teáskanál nyers héjas kendermag – 5 mL

Egyéb recept

Cseresznyes szodas kenyer CBD-vel:

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 ° C-ra. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral.

Egy nagy tálba keverjük össze az általános célú lisztet, a teljes kiőrlésű lisztet, a zabot, az 1/3 csésze (75 ml) héjas kendermagot, sót, sütőport és szódabikarbónát. Egy másik tálba pedig keverjük össze az írót, a CBD olajat és a tojást, majd öntsük át a lisztkeveréket is és keverjük addig, amíg egyenletes tészta képződik.

Keverjük hozzá a fügét és a cseresznyét.

Tegyük a tésztát a liszttel megszórt munkafelületre, gyúrjuk át egyszer vagy kétszer majd formáljunk gömböt belőle. Ezután tegyük az előkészített sütőlapra.

Szórjuk meg a tetejét 1 teáskanál (5 ml) kendermaggal. Formázzuk (kb. 18 cm átmérőjű) kör alakúvá  és simítsuk le. A tetejét jelöljük meg egy éles késsel, 10 cm hosszú „x” betűt rajzolva.

Süssük 40 percig, vagy amíg a kenyér mélyen aranybarna lesz és az aljára csapva üregesnek tűnik. A szeletelés előtt 30 percig hagyjuk kihűlni.

Támogatott tartalom. Ha ön is szeretne ilyent, Magyarország egyik leggyorsabban fejlődő hírportálján, akkor kattintson ide!