Csütörtök hajnalban hosszan tartó, súlyos betegség után 47 éves korában elhunyt a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Benedek Tibor.  A sportoló régóta küzdött a gyilkos kórral, május elején jelentette be, hogy végleg visszavonul imádott sportágától, ám egészen haláláig titkolta súlyos betegségét, csupán a hozzátartozók, közeli barátok tudták, hogy élete legnagyobb csatáját vívja.

Benedeket felesége, Epres Panni, illetve gyermekei, a 2007-ben született Mór és a 2009-ben született Barka, és az első házasságából született Ginevra mellett egy egész ország gyászolja. Azt azonban talán nem mindenki tudja, hogy Epres és a háromszoros olimpiai bajnok, Európa és világbajnok vízilabdázó találkozása és szerelme egy valódi romantikus regénybe illő történet – írja a Bors.

Egy tornateremben találkoztak először

„Anyukámat kísértem el évfolyam-találkozóra, unatkoztam, bolyongani kezdtem az épületben” – mesélte korábban a Nők Lapjának a modell, aki 16 évesen, az Állatorvosi Egyetem tornatermében találta magát szembe a csodálkozó, akkor húszéves Benedek Tiborral.

A LikeNews.hu Benedek Tibor haláláról szóló cikkeit ide kattintva tudod elérni.

„Zavaromban elkezdtem dobálni. Aztán beszélgettünk, elmondtam, hogy kosarazom, ő meg azt, hogy vízilabdázik” – emlékezett vissza Panni első találkozásukra.

A modell akkor még nem is sejtette, hogy a fiatal fiú, aki elrabolta a szívét, már a válogatott tagja volt. Megbeszélték, hogy egy hét múlva ugyanott találkoznak, de az időjárás miatt végül ez még egy hetet csúszott. Akkor azonban Tibor helyett csak az öccsét találta ott, neki hagyta ott a nevét és a címét, majd hazament Gödöllőre.

„Tibor másnap este becsöngetett hozzánk. Hajnalig beszélgettünk, a végén odaadta a telefonszámát, hogy majd hívjam föl. Mondtam, hogy jó, de kit keressek? Akkor bemutatkoztunk egymásnak” – mondta Panni.

Olaszországban megnősült

A tini szerelem nem tartott sokáig, az olimpiai bajnok vízilabdás pár év múlva Olaszországba költözött, ahol 1998-ban megnősült és házasságából született egy lánya, Ginevra, akinek édesanyjától később elvált.

2002-ben aztán Pannit és Tibort ismét egymás mellé sodorta az élet és újra randevúzni kezdtek.

„Tibor Olaszországban vízilabdázott, én egy évig még itthon voltam, repkedtem hozzá, aztán meg onnan repkedtem a munkáimra” – mondta Panni, aki ekkor már tudta: többé nem engedik el egymást.

„Már láttam rajta, hogy nagyon  komolyan gondolja. Már nem a világ felett lebegett, azt mondta, mindig érezte, hogy a mi kapcsolatunk még nincs lezárva. Csak korán volt…” – mondta a modell, aki nyolcévnyi együttélés után 2010-ben ment feleségül szerelméhez.

Szerelmük sikerességének titkáról Epres Panni 2016-ban a Glamour magazinnak beszélt.

„Egyszerűen a személyiségeden múlik. Én már a modellkedést is úgy kezdtem, hogy egy alkalmazkodó személyiség voltam, biztosan sokat formált rajtam a munkám, de ebből a szempontból nem. Nekem soha életemben nem volt problémám várni, szeretem a csendet, szeretek futni zene nélkül, az autóban sem kapcsolok be zenét, szeretek egyedül lenni, szeretek nézelődni és végtelenül türelmes vagyok azokkal, akiket szeretek. Tiborral 24 éve ismerjük egymást, én, hogy úgy fogalmazzak, készen kaptam őt. Már akkor is vízilabdázott, ez osztotta be az életét, az edzések, a meccsek, világversenyek. Tudtam, hogy nem mindegy, hogy mit eszik, mikor kel fel vagy fekszik le – fejtette ki akkor a modell, akinek állítása szerint élete azután sem változott, hogy férje abbahagyta aktív pályafutását és edzősködni kezdett.

– Abból szempontból nincs különbség, hogy a dolgok ritmusa ugyanaz maradt, edzések, meccsek, versenyek és sok utazás most is van, nem találkozunk többet vagy kevesebbet, de ahogy már mondtam, nekem nincsen problémám azzal, ha időnként egyedül kell lennem. Lelkileg pedig, őszintén szólva sokkal nehezebb, sokkal nagyobb a felelősség sportvezetőként. Jobban aggódom is érte, nem azért idegeskedem, mert azt gondolom, hogy könnyebben baja eshet, hanem inkább a megítélés, a kritikák miatt. Ugyanakkor látom Tiboron, hogy ő ezt nagyon élvezi, nagyon szereti csinálni, és tényleg maximálisan mindent megtesz, hogy a legtöbbet kihozza a munkájából.

Egy évvel ezelőtt levélben köszöntötte férjét

Egy évvel ezelőtt, Benedek Tibor 47. születésnapjára Epres Panni a WMN hasábjain írt egy megható levelet párjának.

„Lehet-e leírni, hogy amikor évtizedekkel ezelőtt, még kislányként megismerkedtem az akkor húszéves, jóképű egyetemistával, aki nem mellesleg már profi vízilabdázó volt, mi mindent kapok tőle? Először életem első, nagy szerelmét, ami mostanra az utolsónak is bizonyult.

Ezzel együtt kamaszlányságom minden izgalmát, csalódását és tapasztalatát. Megtanított arra, hogy milyen egy kicsi férfi, minden szépségével és gyarlóságával, szemtelenségével és magabiztosságával. Talán még ő is csak tanulta, hogyan kell majd nagy férfinek lenni, de ebből a bizonytalanságból (ha volt is) nem sok látszott – úriember volt mindig, nyilván von Haus aus. Fáradságot nem kímélve fuvarozott haza Gödöllőre, figyelte minden rezzenésem, hogy mindig jól érezzem magam a társaságában, vagy dobálta tele a kertünket papírrepülőkkel, amiken szavanként állt egy engesztelő levél, ha a csibészsége mégis felülkerekedett” – írta akkor Pannni, ami pontosan elárulja, mennyire szoros és őszinte szeretet volt köztük a legendával.

„Mert mellettem van Ő, akinek mi, négyen vagyunk a legfontosabbak. Akivel kaptam egy örökséget, ezzel egyfajta életet, aminek az elveit együtt valljuk és visszük tovább. Van Ő, akivel a véd- és dacszövetségünk örök és megmásíthatatlan.”

Kiemelt kép: Epres Panni és Benedek Tibor – Forrás: Instagram