Földrengés volt 18 óra előtt pár perccel Somogy megye délnyugati részén. A Richter-skála szerinti 3,5-es magnitúdójú földrengést többen érezték, a központja Somogyszob közelében volt- tájékoztatta a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szeizmológusa a sajtót.

Egyesek arról számoltak be, hogy megmozdultak a bútorok, az ágyak, morajlott az ég. Nagyatád és Ötvöskónyi térségében, Tapsony és Nagyszakácsi közelében is észlelték a morajlást – írja a kaposvarmost.hu

foldrenges.hu oldal szerint 17:51-kor Somogyszob és Ötvöskónyi között volt a rengés epicentruma, ami a Richter-skála szerint 3,5-ös erősségű volt.

Szanyi Gyöngyvér, a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szeizmológusa az MTI-nek azt mondta: a földmozgást mintegy 9 kilométeres mélységben észlelték. A rengést a lakosság ugyan érzékelte, ám az obszervatóriumba károkról nem érkezett bejelentés.

Hálózatunk percekkel ezelőtt, 17:51-kor földrengést regisztrált Nagyatád közelében, az első meghatározások szerint M=3.5…Közzétette: GeoRisk Földrengés Mérnöki Iroda – 2020. június 3., szerda

Tegnap, június 2-én egyébként Mosonmagyaróvár környékén volt a Richter-skála szerinti 2,3-as erősségű földrengés. A rengés csak a centrum közelében volt kisebb mértékben érzékelhető, károkról nem érkezett bejelentés – írja az Időkép.

A szerdainál erősebb földmozgás 2019 márciusában volt, szinte pontosan ugyaneben a térségben. Akkor 4-es erősségű rengés rázta meg a megyét.

Kiemelt kép: illusztráció