Hosszú interjút adott Frei Tamás a minap Friderikusz Sándor Youtube csatornáján. Az egykori tévés, jelenlegi író, üzletember elmesélte az ő Covid-teóriáját, ezt követően a két veterán megpróbálta megfejteni a magyar politikai elit gazdagodásának okát, sőt még az is szóba került, hogy Frei szerint Magyarország lesz Kína európai strómanja és ez nem biztos, hogy rossz lesz majd a magyar gazdaságnak.

Laboratóriumból szabadulhatott ki a vírus

Az üresjáratokkal teli interjú egyik érdekessége, amikor Frei a Covid-sztoriról mesélt. Mint fogalmazott: „Szerintem, amikor kiszabadult a vírus a vuhani laboratóriumból, kitalálták a kínaiak, ha őket elkapja, kapja el az egész világot”. Hozzátette: hetek óta már nem jártak a kínai belső repülőjáratok Vuhanból, mert leállították azokat, de a nemzetközi gépek jártak. „Menjenek csak Olaszországba” – mondta Frei Tamás. Hozzátette, erre nincs bizonyítéka, de covid-ügyben senkinek sincs bizonyítéka semmire. 

Kína rásegített a terjedésre

Frei Tamás elmélete szerint véletlenül került ki a vírus a vuhani laborból, de ha már kiment, akkor a kínaiak segítették azt elterjeszteni a világban. Az egykori tévés hozzátette, az is durva, hogy egyáltalán ilyen vírusokkal kísérleteznek, pedig egy 1975-ös nemzetközi egyezmény szerint nem lehetne, hiszen ezeknek a vírusoknak a továbbfejlesztésével vegyi fegyvert is lehet csinálni.

Gyilkosság gyanús körülmények között

Frei Tamás elmondása szerint azt a kínai kutatót, aki bizonyította volna, hogy a koronavírus a vuhani laborból szabadult el, nagyon gyanús körülmények között megölték Amerikában. Az a kínai barátja végzett vele, akivel korábban együtt dolgozott. Ezt követően a gyilkos a ház előtt az autóban öngyilkos lett. Frei Tamásnak ez a történet keltette fel a figyelmét, ezért a Covidról szól a következő könyve.

Autópálya vécék

Friderikusz műsorában az is elhangzott, hogy a Covid miatt több ember talán felelősebben fog élni, például megmossa a kezét. A tévés bízik abban, hogy az olasz vécék az autópályák mentén tartósan tiszták lesznek – tette hozzá a részben Olaszországban élő egykori riporter.

Rablónép a magyar

Frei Tamás arról is beszélt, szerinte hol van a határ Nyugat és Kelet-Európa között. Azt állítja nyugaton azt tartják rólunk, mi rablónépek vagyunk. Ezt úgy magyarázta a tévés, hogy évezredekkel ezelőtt nyugaton mindig volt elegendő vad az erdőkben, nem kellett rabolni, még a szomszédnak is jutott. Az ott élő emberek így elégedettek ott és azzal, ahol és amijük van.

Mindent visz a hatalomra került magyar politikus

Ezzel szemben évezredekkel ezelőtt az Urál felől érkező rabló népek, a „sztyeppe-népek” leraboltak mindent, lelőtték az állatokat és továbbmentek. Ez sok-sok generáción keresztül úgy jelenik meg Frei Tamás szerint napjainkban, hogy az a magyar politikus, aki hatalomra kerül mindent visz és egy generáció alatt akar olyan gazdag lenni, mint Olaszországban 500 év alatt egy jómódú család.

Nyugat és Kelet közti különbség

Frei elmondása szerint egy olajfa 50 év után hoz termést, tehát az unokáknak ültetik. Magyarországon az olajfa nem élne meg – mondja nevetve a volt tévés. „Itt még egy 90 éves fából is kisajtolnának mindent, összelötykölnék valami spanyollal és eladnák. Ott az apa megmondja a fiáénak, hogy te peches generáció leszel, mert ezt az ültetvényt nevelni fogod, és csak a fiadnak lesz belőle pénze.” Frei szerint ez a nem rabló mentalitás és ez szerinte átsugárzik mindenen Olaszországban, ez a kettő Európa közötti különbség.

Szűk a mozgástere a magyar miniszterelnöknek

Frei Tamás arról is beszélt, hogy a mindenkori magyar miniszterelnök mozgástere szűk, csodát nem lehet művelni. Adottak a történelmi lehetőségeink, ezért nálunk mindig minden visszakerül a történelmileg predesztinált helyére – mondta Frei, hozzátette: korábban azt gondolta, ha már Magyarországon olyan egyszemélyes központosított hatalom van, mint Kínában, akkor legalább hatékony lesz, de kiderült, hogy mégsem.

Kína strómanja

A volt tévés, jelenleg üzletember és regényíró arról is beszélt, hogy a következő könyve arról is szólni fog, hogyan lesz az elkövetkező években Magyarország Kína strómanja Európában. Ezt lehetőségként látja a magyar gazdasága számára Frei Tamás.

A teljes interjú ide kattintva érhető el.

Kiemelt kép: Frei Tamás – részlet a fenti videóból