Óriási gázrobbanás történt hétfőn hajnalban Hajdú-Bihar megyében. A közeli házakban a redőnyök is leolvadtak. A 42-es főútat lezárták.

Vezetékhasadás történt egy gázfogadó állomásnál, Püspökladány külterületén, a 42-es főút közelében.

Egy a föld alatt húzódó cső sérült meg, a kiáramló gáz meggyulladt és nagy lánggal égett. Miután a sérült vezetéket elzárták, a lángolás egyre kisebb lett, majd megszűnt. A tűz foltokban a környező növényzetre is átterjedt, és körbálák is meggyulladtak.

A káresethez nagy erőkkel vonultak ki a püspökladányi, a debreceni, a hajdúszoboszlói, a karcagi és a berettyóújfalui, a szeghalmi és a szolnoki hivatásos tűzoltók is. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A 42-es főút érintett szakaszát lezárták.

A tűzoltók jelenleg az utómunkálatokat végzik.A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végez, az eredmények nem mutatnak ki koncentrációt.

A gázrobbanásra a környék lakói is felriadtak, többen dokumentálták is.

„Több kilométerről is érezni lehetett a több tíz méter magas lángok hőjét, valamint hallani a süvítő hangot” – írja a Facebookon az egyik szemtanú. A robbanás annyira erős volt, hogy a fény és a zaj felkeltette a környéken lakókat, sokan az utcára szaladtak. A lángok hatására a közeli utcában állítólag a redőnyök is leolvadtak.

A videón jól látszik, hogy mekkora baj volt a környéken.

Kiemelt kép: youtube.com