Gesztesi Károly legidősebb fia, Máté rohant a helyszínre, miután a hatóságok értesítették a családot a tragédiáról. Az ATV időjósa sokkos állapotba került.

Gesztesi Károly szombat délután moziban volt onnan indulhatott el, amikor rosszul lett. Szegedre tartott, ahol este 19 órától a Páratlan páros című darabbal lépett volna fel.

A család egyik ismerőse a Blikknek azt mondta, hogy a színésznek az előadás után, éjjel programja lett volna második fiával, Márkóval.

„Márkó várta haza, hogy beszélgessenek. Már a nyarat tervezték, hogy mikor menjenek nyaralni, és hogy mikor lesz végre olyan jó idő, hogy újra használni tudják a medencét. Sajnos erre már nem kerül sor” 

A baleset helyszínéről este háromnegyed hatkor szállítottak el a színész holttestét, nem sokkal azután, hogy fia, Máté megérkezett a helyszínre. A fiatal színész érthetően sokkos állapotban volt, tartotta magát, nem omlott össze, de látszott, hogy nem akarja elhinni a híreket. A rendőrök tájékoztatták őt a tragédia részleteiről, majd elhagyta a helyszínt. Nem volt elég ereje, hogy megnézze szeretett édesapja holttestét.

„Azonnal értesítették a családot, végül a legnagyobb fia ment oda. Máté nagyon erős volt, de fel sem fogta, mi történt. Sokáig hitte, hogy csak egy félreértésről van szó, hogy valaki téved, de sajnos nem így történt” – mondta az egyik ismerősük.

A színész második feleségével, Nikivel még a tragédia napján sikerült a Blikknek beszélni, ám zaklatott hangon csak annyit mondott, hogy most nem alkalmas az időpont. A család egyik barátja elmondta, hogy a színész mind az öt gyermekét megviselte, hogy sosem láthatják viszont édesapjukat. A színész édesanyjának, Zsuzsa asszonynak alig merték elmondani fia halálát, egy rokon ment át hozzá, hogy az idős hölgy ne legyen egyedül, amikor megtudja a tragikus hírt.

Fia Márkó, a Facebookon búcsúzott édesapjától: „Papika! Már most iszonyatosan hiányzol nekem! Nem tudok sok mindent most írni. Azt mondtad ma nekem, hogy éjfélkor találkozunk otthon! Így búcsúztunk ma el. Én még mindig várlak, tudom, hogy már nem jössz haza, de hiszem, hogy találkozni fogunk még. Nagyon-nagyon szeretlek téged. Ígérem, hogy büszke leszel rám, és vigyázni fogok mindenkire” 

A LikeNews.hu cikkeit Gesztesi Károly haláláról ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Gesztesi Károly és fia Máté – Forrás: TV2