Döbbenetes részletek derültek ki Gesztesi Károly halálával kapcsolatban. Színésztársai vártak rá, ám mivel nem érkezett meg, a keresésére indultak.

Gesztesi Károlyra a színésztársai vártak a tragédia idején, hogy együtt vidékre utazzanak. Mivel a közkedvelt színész három állandó darabban is játszott partnereivel, Száraz Dénessel, Kiss Ramónával és Suhajda Danival, ezért együtt utaztak szerte az országban és a külföldi fellépéseikre is, a társulattal együtt. Szombaton Szegedre tartottak volna, de a buszhoz már nem érkezett meg Gesztesi Károly.

„Szombaton úgy tíz perccel a tragédia előtt Karcsi felhívta a producert, Horváth Csabát. Olyasmit mondott, hogy ‘Csabikám, jó a forgalom, mindjárt ott leszek’. Szegedre mentünk volna, a busznál vártuk. Úgy negyven percig nem tudtuk, hogy mi van. Talán defekt, kereket kell cserélni, vagy kifogyott a benzin” – mondta Bánfalvy Ági a Borsnak.

Mivel a hosszú várakozás után sem érkezett meg Gesztesi Károly, ezért kollégái útnak indultak, hogy megkeressék.

„A telefont nem vette fel, ezért a producer, Horváth Csaba, Mezei Réka Lédával elindult megkeresni. Hallották, hogy valami baleset van a Ferdinánd hídnál. Odaértek a helyszínre, beszéltek a rendőrökkel. Akkor, ott tudták meg, mi történt. A színészeket Csaba hazaküldte, ők nem értették, hogy mi történt” – mesélte a színésznő a szörnyű éjszakáról.

Bánfalvy Ági azt is elárulta, hogy számukra is pótolhatatlan veszteség Gesztesi halála. A társulat és a közönség is imádta. A Bánfalvy Stúdió színésztársulata pedig a Balatonon gyűlt össze, hogy együtt gyászolják a színészt.

„Feldolgozni? Még felfogni, elhinni sem tudjuk! Ezen kell dolgoznunk. Lejöttünk a Balatonra, aki tudott, jött a társulatból, együtt próbáljuk túlélni. Azt mondják, mindenki pótolható, de ez nem így van. Karcsi nem pótolható! Neki nem volt beugrója sem, mert nem kellett. Mindent megcsinált, mindig ott volt.”

Gesztesi Károly tragikus halálának körülményeiről a LikeNews.hu cikkeit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Gesztesi Károly – Forrás: TV2