Alternatív-rock dallal nyerné meg a választást Karácsony Gergely. Az ellenzék főpolgármester-jelöljének indulóját Szabó Kimmel Tamás énekeli. A dalhoz egy klipet is forgattak.

A dalt először Karácsony Gergely kampánynyitó rendezvényén adták el. A Párbeszéd politikusa maga is részt vett a produkcióban, mint mondta, egyetemista kora óta most először vett gitárt a kezébe.

Hogy pontosan kik vettek részt a dal megírásában, azt nem árulják el a főpolgármester-jelölt sajtósai, állítólag a szerzők félnek a retorziótól. Egy biztos, keményen odaszólnak a jelenlegi kormánynak és Tarlós Istvánnak.

Íme néhány strófa:

Budapesti vagyok, itt kell élnem és halnom. Itt volt az első csók a Duna-parton. Itt van az utcám és itt van a járdám. Itt van a sarkon az emléktáblám.

„Szauna a metró, tiszta kosz a város. Az Astorián levegőt venni is káros 

Mert fentől a Várból rángatják a Bábot. és gyűlöletre váltják a szabadságot

Gyere velünk, nekünk számít a szavad. Írjuk a falakra „fűre lépni szabad”

Lehet a király szemében a nép az utolsó, de Budapest nem lesz Felcsút-alsó”

A produkciót cikkünk megjelenésekor 36 ezren nézték meg a YouTube-on, alább lehet elindítani.

Egyenlőre arról nincs hír, hogy Tarlós Istvánnak is lesz-e kampánydala, bár néhány éve, Karácsony Gergelyhez hasonlóan,  ő is gitárt ragadott. De nem egy kampányrendezvényen, hanem a Rockmúzeum megnyitóján, ahol arról is beszélt, hogy kedvenc együttesei közé tartozik a Beatles, a Rolling Stones és a Led Zeppelin. 

Kiemelt kép: részlet Karácsony Gergely videójából, Tarlós István fotójának forrása: budapestvideo.hu