Egyre több pedagógus kapja el a koronavírust, többeknek válságos az állapota. Kedden, szerdán további szigorításokról dönt a kormány – mondta Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter, aki azt is elmondta, a szigorítások az emberek mindennapjait is érinteni fogják.

Sok minden eldől a kormányülésen

További szigorításokról dönthet a koronavírus-járvány miatt a keddi és szerdai ülésén a kormány – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn.

Az iskolákat várhatóan nem fogják bezárni

Gulyás Gergely az Inforádió Aréna című műsorában elmondta, hogy a várható döntések az emberek és az intézmények mindennapjait is érinthetik majd. Fontosnak nevezte ugyanakkor, hogy az iskolák továbbra is nyitva legyenek. Az egyetemek maguk dönthetnek a távoktatás bevezetéséről.

Meghalt egy pedagógus

A tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola egyik pedagógusa sajnálatos módon a koronavírus fertőzés következtében kórházban elhunyt –írta a Népszava megkeresésére a Karcagi Tankerületi Központ.

Debrecenben kezelték

A pedagógust egy debreceni kórházban kezelték, ahol mesterségesen kellett lélegeztetni, de az életét már nem tudták megmenteni. A lap megkérdezte, hogy az iskolában milyen védelmi intézkedések történtek, de erre nem kaptak választ.

Már 4 pedagógus halt meg koronavírusban

A tiszafüredi pedagógus halálával már 4-re emelkedett azoknak a tanároknak a száma, akik a koronavírus szövődményei miatt haltak meg.

Lélegeztetőgépen van egy borsodi iskola igazgatója

Népszava azt írja, hogy az egyik borsodi iskola igazgatója is jelenleg lélegeztetőgépen van. Az iskolában több oktató is megfertőződött, ezért hétfőn kezdeményezték a fenntartónál az intézmény bezárását és a távoktatás elrendelését. Az oktatók jelentős része is ezt tartaná jó megoldásnak.

Egy óbudai gimnáziumot is bezártak

Közben a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium tanári karának tizede koronavírusos lett, az intézmény hétfőtől a fenntartó engedélye nélkül is átállt digitális oktatásra – írta a Telex. Újraindítás előtt pedig saját költségen és szülői segítséggel minden diákot, dolgozót tesztelni fognak. 

Elhunyt egy ercsi pedagógus

Több tanár is van az ercsi Eötvös Általános Iskolában, aki koronavírussal fertőződött meg. Emellett elhunyt egy kollégájuk is, akiről nem lehet tudni, hogy a vírus végzett-e vele – jelentette be az intézmény vezetője Facebookon.

7 tanár beteg

 „Sajnos más problémánk is akadt, hiszen kiderült, hogy még másik 7 kollégánk sem tud betegség miatt dolgozni. Sőt a hiányzók névsora tovább nőtt. Vannak többen, akik a koronavírus miatt nem tudtak jönni, bár nem ők koronavírussal fertőzöttek, de mivel családtagjukról derült ki a fertőzés, ezért ők sem jöhettek iskolába” – írta Facebook oldalán az iskola igazgatója.

Tanítási szünet van

Orth László azt írja, hogy „emiatt az iskola nem tud tanárt küldeni több osztályba sem, így az oktatási intézményben szerdától péntekig tanítási nélküli munkanapot rendelnek el, azaz a gyerekeknek nincs tanítás, de az iskola dolgozóinak feladataik lesznek. Azoknak a szülőknek a gyerekeit, akik dolgoznak, napközis ellátásra várják majd, és szeretnék elkerülni a digitális oktatást”.

Kiemelt kép forrása: MTI/Balázs László