Szívszorító szavakkal búcsúzik egykori általános iskolás tanára, valamint gimnáziuma O. Mihálytól, akinek holttestét kedden találták meg a Cala d’Orhoz közeli Cala Serena partjainál. 

„Megtört szívvel és mély fájdalommal tudatjuk, hogy végzős diákunk, a jóbarát, a kiváló versenyző, matematika tagozatos tanuló, Mihály tragikus körülmények között örökre itthagyott bennünket. A család és az osztály gyászában osztozunk, emlékét örökre megőrizzük” – közölte a diák iskolája hivatalos oldalán.

Egykori tanára így emlékezett Misire: „Az egyetlen diákom volt rövid, általános iskolai tanári pályám során, aki angol versenyt nyert a kezem alatt. És nekem ebben az ég egy adta világon semmi érdemem sem volt. Legfeljebb annyi, hogy a hetedik-nyolcadikosoknak meghirdetett versenysorozatba mertem hetedikesként őt is delegálni, mert tudtam, hogy ha a tényleges angol tudását nézik, akkor teljesen mindegy milyen korcsoporttal méri össze magát. Igazam is lett. Rommá verte a felsőbb évfolyamos diákokat is. Kimagasló tehetség volt szinte minden tantárgyból, kvázi súrolta a zseni kategóriát. Sokat beszéltünk róla a tanáriban. Csendes srác volt, akit mindenki szeretett az osztályban, aki keveset szólt, de az mindig ütött. Sokakat megnevettetett. Én legalábbis így láttam kívülről, így emlékszem rá.”

A fiú ebben a tanévben érettségizett volna, egyik rokana lapunknak a Blikknek  azt mondta: a lelkiismeretes fiú még a tankönyveit is magával vitte arra a nyaralásra, amelyről végül már nem tért vissza. 

Misi és testvére, Katalin  múlt héten tűnt el Mallorcán, egy üdülőparadicsomból. A spanyol és a magyar rendőrség is nagy erőkkel kezdte el keresni a testvérpárt. Bár a család és a barátok nem adták fel a reményt, kedden a Külgazdasági és Külügyminisztérium arról tájékoztatott, hogy megtalálták Mihály holttestét. Testvére után továbbra is kutatnak a mentőcsapatok.

Kiemelt kép: illusztráció