Site icon LikeNews

Gyász: meghalt a népszerű magyar együttes frontembere

Candles glowing in the dark

Döbbenetes hírről számolt be tegnap a Rockstaiton oldala, elhunyt ugyanis a Over My Dawn zeneker fiatal frontembere, Horváth Bence. A szomorú hírről a zenekar a Facebook oldalukon keresztül tájékoztatta a rajongókat.

Nagyon szomorú esemény

„„Hadd mondjak egy utolsó búcsút…”Egy nagyon szomorú esemény apropóján kell megtörnünk a csendet, ugyanis Firkánk a napokban itt hagyott bennünket. Halálával kapcsolatban semmilyen egyéb információt nem szeretnénk megosztani, kérünk mindenkit, hogy ezzel kapcsolatban se a családtagokat, se a zenekar tagjait ne keressétek. Ami mellett viszont nem lehet elmenni szó nélkül, az Bence karaktere és tehetsége, amivel 10 évig vezette a zenekart és hogy egy az underground körökben ismert, színpadképes produkciót épített fel az évek alatt velünk és korábbi zenésztársaival. Mindnyájan hálásak lehetünk azért, hogy ennek részesei lehettünk, valamint, hogy tanulhattunk, fejlődhettünk mellette az évek során. Énekesként, frontemberként, videósként is remekül helytállt, folyamatosan fejlesztve, képezve magát. A zenekaron belül is sokszor ő képviselte a józan, nyugodt hangokat, nélküle egészen bizonyos, hogy nem jutottunk volna idáig.Végezetül szeretnénk a családtagok felé is leróni kegyeletünket, fájdalmukban osztozni. Tervezünk egy megemlékezést, amivel méltó módon búcsúzhatunk barátunktól, erről várhatóan a napokban további infókat teszünk közzé a zenekar oldalán. Addig is, emlékezzetek rá zenészként, barátként, egy olyan tehetséges és jóindulatú emberre, akinek nagyon sok dolga lehetett volna még itt. Isten veled Bence, bárhol is jársz most, reméljük megtalálod a nyugalmad…” – írta bejegyzésében a zenekar. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a teljes poszt:

Itt az együttes egyik dala:

Néhány napja az AWS frontembere hunyt el

Mint ahogyan arról a LikeNews is beszámolt néhány nappal ezelőtt elhunyt Siklósi Örs, az AWS zenekar frontembere. Örs halálhírét a zenekar osztotta meg a közösségi oldalon, mint kiderült a fiatal tehetség leukémiával küzdött.

Megszakad a szív

“Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát diagnosztizáltak. Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában hosszú küzdelem után távozott közülünk.” – írták akkor a bejegyzésben a zenekar tagjai.

Voltak tervei

“Januárban tervezett kiállni elétek és a nyilvánosság elé, hogy elmesélje a történetét a betegséggel kapcsolatban. Tavasszal készült kiadni első szólólemezét, amit kiegészített zenekaros felállással, nyáron készült volna az AWS legújabb, ötödik nagylemeze és ősztől indultak volna újra a koncertek.”

Kitartóan küzdött a betegséggel

“Csodálatos erővel és kitartással vitte végig az egész időszakot, bátorsága és kitartása példaértékű. Elvesztése felfoghatatlan és felbecsülhetetlen veszteség. Határtalan kreativitása, dalszövegeinek mélysége, színpadi jelenlétének elsöprő energiája és karizmája pótolhatatlan űrt hagy maga után, nem csak a mi életünkben, de a magyar könnyűzene és művészet világában is.”

Veress Áron az AWS dobosa így búcsúzott Örstől

Zenésztársa, az AWS dobosa, Veress Áron megható szavakkal búcsúzott tőle közösségi oldalán. Egyebek között felidézte az első napot, amikor találkoztak egymással. „Szia Örs. Tudom, hogy utálod ha nyálas dolgokról beszélek, de most végig kell hallgatnod. A suli első napján amikor találkoztunk, téged egyből átültettek egy másik padba, mert már akkor is rosszcsont voltál. Ott a Duduval össze is beszéltünk, hogy na azzal a sráccal tuti jóban leszünk majd ” – kezdte bejegyzését a zenész.

Kapcsolódó:

Testvérként tekintett rá

„Te a bátyám voltál, pedig csak két nappal voltál idősebb nálam. Egész életemben ott volt a kezed a vállamon, és segítettél azzá válni aki ma vagyok. (…) Te viszont őszinteségre, önzetlenségre és bátorságra neveltél, igen ez a te érdemed. Ezért vagyok most is bátor és próbálom felfogni mi történt igazából. Az történt, hogy te most elmentél valahova, és egy olyan nagy dolgot hagytál magad mögött amit még nem értett meg a világ, de én sem. Remélem egyszer majd a közelében lehetek annak amilyen ember voltál, mert a hősöm és a példaképem vagy és leszel is” – írta bejegyzésében Áron.

Egy darabot kitéptek most a szívéből

„Egy darabot kitépett a szívemből a halálod, de remélem nálad van az a darab, vigyázol rá és ha találkozunk akkor visszaadod, hogy megint egésszé tegyél, ahogy mindig is tetted. Szeretlek tiszta szívemből, de ezt úgyis tudod. Viszlát te csoda! ” – zárta szívszorító sorait az AWS zenekar tagja. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció, Freepik

Exit mobile version