49 éves élettársa ölte meg a nőt, akit egy pécsi lakásban holtan találtak. A gyanúsított azt hazudta a kiérkező mentőknek és rendőröknek, hogy a nő agyvérzést kapott.

A pécsi rendőrségre vasárnap este érkezett bejelentés arról, hogy holttest van egy lakásban. A 63 éves nőt az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint megölték. A rendőrök a gyilkossággal összefüggésben hétfőn egy 49 éves pécsi férfit fogtak el, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

A Tények riportjából kiderül, hogy a gyanúsított a holtan talált nő élettársa. A helybéliek között csak „Ördögnek” becézett férfi, egy darabig sikeresen eltitkolta, hogy megfojtotta élettársát. A bűncselekmény után a férfi értesítette a mentőket, ám azok a nő életét már nem tudták megmenteni. A tettes azt állította, a nő hirtelen rosszul lett, valószínűleg agyvérzést kapott.

A férfi ezt próbálta elhitetni az ismerőseivel is, de amikor másnap újból megjelentek a rendőrök, a helybéliek már sejtették, hogy gyilkosság történt. A szomszédok azt mondták,  hogy sem a férfinak, sem az élettársának nem volt munkája, emellett nagyon sokat veszekedtek. Az is előfordult, hogy a nő az ablakon menekült ki agresszív élettársa elől.

Az igazságügyi orvosszakértői vélemény egyértelműen megállapította az idegenkezűséget. A férfit a rendőrök elfogták, őrizetbe vették, majd emberölés miatt nyomozást indítottak ellene.

Kiemelt kép: TV2