A győri lakásba lakossági bejelentés után mentek be a rendőrök, ahol szívszorító látvány fogadta őket. Az édesanya szólt nekik, aki a gyerekekért ment. A harmadik testvér is ott volt a lakásban.

Pénteken láthatásra vitte a szombathelyi édesanya három gyermekét a Győrben élő apjukhoz. Ekkor még nem sejthette, hogy a hármójuk közül kettőt akkor látja utoljára élve. Vasárnap, amikor délután értük ment, zárt ajtó fogadta. Sokáig csengetett, telefonon is hívta a férjét, hiába. Végül a legkisebb, hatéves gyermeke kiszólt az ajtón: anya, a két testvérem az ágyon fekszik és vérzik a fejük. Az asszony riasztotta a rendőrséget, ők törték be az ajtót.

A két gyereket, a 13 éves lányt és 10 éves öccsét, holtan találták a nyomozók. Olyan súlyos fejsérüléseket szenvedtek, hogy esélyük sem volt a túlélésre. Az elsődleges vizsgálatok szerint apjuk puszta kézzel agyonverte őket. A bestiális férfit az udvari melléképületben holtan találták a rendőrök, felakasztotta magát.

A legkisebb gyerek szerencsés volt, csodával határos módon karcolás nélkül megúszta az apja ámokfutását. Őt jelenleg Győrben a megyei kórházban megfigyelés alatt tartják, pszichológusok foglalkoznak vele, de közben az édesanyja is mellette lehet.

A Blikk megtudta: a kegyetlen gyerekgyilkos korábban erőszakos bűncselekmény miatt került börtönbe, ahonnan nemrégiben szabadult. Az ügyben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntette gyanúja miatt nyomoz.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Krizsán Csaba