Mégis mi köze a kettőnek egymáshoz? Miért kellene most gumiabroncsot cserélni? A legfontosabb, hogy rendszeresen ellenőrizzük az abroncs állapotát, ne csak az adott szezon elején. Közelednek a viharok, valamint a nyár, ami egyet jelent a hőséggel, és persze a Forma 1 Magyar Nagydíj is megrendezésre kerül.

Milyen abroncsot válasszunk?

A Gumiflex a gumicsere elvégzésében is segíteni tud, de az első lépés természetesen az, hogy eldöntsük, mégis melyik gumiabroncs lesz az ideális választás. Érdemes megnézni, hogy az egyes gyártók pontosan milyen ajánlattal rendelkeznek jelenleg. De mégis hogy jön ide a Forma 1 Magyar Nagydíj? A válasz nagyon egyszerű: ha áprilisban vásárolunk új Pirelli abroncsot, akkor esélyünk nyílik rá, hogy két jegyet nyerjünk a versenyre.

Miért pont a Pirelli? Nem hiába számít az egyik legismertebb gumiabroncs márkának a világon. A Forma 1-nek is már évek óta az első számú gumibeszállítója, a versenyautók is ebben szelik a köröket. Ha a száguldó cirkusz járműveinek megfelel, akkor garantáltan tökéletes lesz a saját autónkra is.

Minden járműtípushoz megtalálhatjuk az ideális abroncsot. Persze felmerülhet a kérdés, hogy mégis miért érdemes a csúcskategóriából válogatni, miért nem elegendő egy olcsó gumiabroncs? A két változat között akár hatalmas különbségek is lehetnek.

Természetesen ez függ attól is, hogy pontosan milyen járművet vezetünk. Ha egy sportautó lapul a garázsban, akkor semmiképpen sem szabad a legolcsóbb megoldást keresni. Az olcsó gumiabroncsok viszonylag gyorsan elhasználódnak, ráadásul nem is nyújtanak olyan teljesítményt, mint amire egy ilyen erős jármű hivatott. Nagy sebesség mellett különösen veszélyes tud lenni az, ha nem nyújt elég stabilitást, magabiztosságot a felszerelt gumi.

A prémiumkategóriás abroncsok előnyei

Számtalan érv szól a minőségi gumiabroncsok mellett. Sokan úgy gondolják, hogy az olcsóbb abroncsok kevésbé terhelik meg a pénztárcánkat, mint egy drágább, prémium változat. Hosszú távon azonban sokkal jobban megéri az utóbbiak közül válogatni. Miért? Mert az olcsó gumiabroncsok gyorsabban elkopnak, hamarabb megsérülnek, kisebb a futásteljesítményük, így sűrűbben kell őket cserélni. Ha hosszú távon kiszámoljuk, többet kell rájuk költeni, mint egy prémium kategóriába tartozó, például Pirelli abroncsra.

Emellett ott van még a teljesítmény. Egy olcsó gumiabroncs mindenből maximum átlagosat tud nyújtani: féktáv, sebesség, fogyasztás, stabilitás, úttartás. Ezzel szemben a Pirelli gumik mindenben kiemelkednek és garantáltan nem fogunk bennük csalódni a mindennapos használat során.

Mikor váltsunk minőségi gumiabroncsra?

Természetesen nem kell azonnal kidobni a jelenlegi szettet, ha az még ideális állapotban van vagy nemrég vásároltuk. A legközelebbi csere alkalmával mindenképpen vizsgáljuk meg, hogy szükség van-e új gumiabroncsra, ha igen, akkor válogassunk a minőségi darabok között.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a gumiflex.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.