Tavaly decemberben Erdélyben járt Benedek Tibor. A vízipólós, két hétig, felesége nélkül, egyedül keresett megnyugvást.

Halála előtt fél évvel Erdélyben járt Benedek Tibor. Többek közt Varga Péter Ákosnál a Hargita alján, Székelyvarág határán.

„Egy közös vízilabdás barátunk javasolta, hogy keressen meg, segítek felkutatni a családja székely vonalát” –mondta a Borsnak a férfi.

„Itt nincsenek szomszédok, csak állatok, természet, csend. Tibor már beteg volt, itt megnyugvást kapott. Szenvedő embernek ismertem meg, harcot vívott.  .Ezt meglátom, három évig voltam a feleségem mellett a kórházban, eltemettem őt és a fiamat is. Minden harc megerősít. Ilyen dolgokról beszélgettünk, de arról nem, hogy mi az ő betegsége” – mesélte Varga Péter Ákos.

A LikeNews.hu cikkeit Benedek Tibor haláláról ide kattintva tudod elérni.

A férfi szerette volna bemutatni az ott élőknek, de Tibor kérte, hogy ne verjék nagydobra az ottlétét, pihenni szeretne, egyedül lenni.

„Amit itt lehet kapni, az a megnyugvás. Az embernek szüksége van arra, hogy megpihenjen. Elment a misékre, de sehol nem ismerték fel, mert olyan sapkája volt, ami eltakarta az arcát. Advent volt, az első vasárnap, amikor megérkezett. Szépen fel volt díszítve az ünnepi asztal, ő beült az öt gyermekem mellé, és közösen imádkoztunk, meggyújtottuk a gyertyát. Azt mondta, sosem látott ennyi havat. Szinte itta a szavainkat, ahogy köszönünk, hogy egészséget kívánunk. Ez is tetszett neki. Nem evett velünk, mert Ocfalván kezdődött a szentmise, oda akart érni. Az ő harca volt, magába akart vonulni. Hiszünk Istenben, nem véletlenül volt ő itt fent a hegyekben, Neki ez a közel két hét nagyon kellett, biztosan hasznára vált. Nagyon sajnálom, hogy nincs már közöttünk, remélem, a lelke jó helyre került!” – mondta Benedek Tibor erdélyi vendéglátója.

Kiemelt kép: Benedek Tibor – Forrás: MTI