Site icon LikeNews

Halálos baleset miatt óriási kártérítést fizet az IKEA egy családnak

Magyarországon összesen három IKEA áruház működik, ezért fontos információ, hogy 14 milliárd forintnyi kártérítést fizet az IKEA egy Kaliforniában történt halálos baleset miatt.

Még 2017-ben halt meg az a 2 éves kisfiú, akire rázuhant egy IKEA fiókos szekrény a kaliforniai házukban. A svéd vállalat most 46 millió dollárt fizet a családnak.

Ez az összeg, csaknem 13,6 milliárd forintos kártérítésnek felel meg. Az IKEA azért fizet, mert a svéd bútoráruház egyik terméke, egy fiókos szekrény ráesett egy kisgyerekre, aki a balesetben meghalt – írja a BBC cikkére hivatkozva a Porfolio.

A 2 éves Jozef Dudekre egy MALM nevű szekrény esett rá. Ennek a súlya közel 32 kilogramm. A gyermeket gyakorlatilag agyonnyomta a bútor.

A hibás terméket a halálos balesetet megelőzően egy évvel visszahívta az IKEA, miután három másik gyermek is életét vesztette, amikor a bútor rájuk zuhant.

A 2 éves Camden Ellis, a szintén 2 éves Curren Collas, és a 23 hónapos Ted McGee is életét vesztette, amikor rájuk esett a bútor. Az IKEA összesen 50 millió dollárt fizetett ki a három családnak kártérítésként.

2016-ban több millió fiókos szekrényt hívott vissza Észak-Amerikában az IKEA, az volt a cég történetének legnagyobb visszahívási akciója.

IKEA Magyarországon

Az IKEA az első magyarországi áruházát 1990. március 21-én Budapesten, az Örs vezér terén nyitotta meg. 1999-ben nyitotta ki kapuit a következő áruház, a budaörsi bevásárlóparkban, legutóbb pedig Soroksáron épül fel a harmadik, legnagyobb áruházuk, amelynek átadására 2017. június 14-én került sor.

Kiemelt kép: IKEA az Örs vezér terén – Forrás: ikea.hu

Exit mobile version