A keresztszennyeződés elkerülése érdekében fontos a megfelelő kézhigiénia, a kézmosás és a tökéletes szárítás. 

Ugyan az utóbbi években a nyilvános mellékhelyiségekben elterjedt az elektromos kézszárító rendszerek használata, a tanulmányok viszont azt mutatják, hogy ezek sokkal inkább terjesztik a baktériumokat – ilyenkor 27-szer nagyobb a jelenlétük -, mint a Hunpohár Webáruház közületi papírtermékei között is megtalálható kéztörlők.

Honnan indult a kéztörlő?

1907-ben influenzajárvány jelent meg Philadelphiában, amelytől egy iskolai tanár szerette volna megvédeni a diákjait. A vírus terjedésének egyik problémáját a mosdóhelyiségekben használatos közös törülközőben látta, ezért mindenképpen le akarta cserélni. 

Az az ötlete támadt, hogy egy puha papírból készült jegyzetfüzetet kis négyzet alakú darabokra szétvág, és ezeket szétosztotta a diákjai között, hogy a nyilvános mosdókban a törölköző helyett használhassák. Ezenkívül azt is tanácsolta nekik, hogy egyszeri felhasználás után dobják ki a kukába.

Kéztörlő használata az előnyben részesített kézszárítási módszer

Amellett, hogy higiénikus választás, az egyszer használatos papírtörlő a végfelhasználók által is kedvelt kézszárítási módszer. Ezt többféle felmérés eredménye is alátámasztja, köztük a European Tissue Paper Association közvélemény-kutatása.

Arról nem is beszélve, hogy a kéztörlő használata végtelen. Nem csupán kézszárításra alkalmas, hanem a kiömlött anyagok felmosására, szalvétaként, felületek megtisztítására vagy a barátok becsomagolására, hogy múmiának öltözhessen halloweenre. 

Amennyiben az éttermed mellékhelyiségében még nem helyeztél ki kéztörlőt, akkor a megfelelő papírtermék választásnál az alábbi két paramétert kell figyelembe venned.

A papírminőség fontos tényező

A papírtermékeket többféle minőségben állítják elő, amely elsősorban a nedvszívó képességüket befolyásolja. Evidens tehát, hogy a jobb minőségű papír jobban magába szívja a nedvességet, így kisebb fogyasztást eredményez. Ezáltal hosszabb távon sokkal gazdaságosabb lesz. 

Amennyiben pedig egy környezetbarát profilt szeretnél felépíteni a márkád számára, akkor fontold meg a fenntartható, környezetvédelmi tanúsítvánnyal rendelkező kéztörlő választását is.

Az adagoló kiválasztása sem elhanyagolható

A kéztörlő higiénikus használata egy jó adagoló megoldást igényel. Az adagolók sokféle formában és színben kaphatók, és különféle típusú papírok tárolására alkalmasak. 

Ha például külön papírlapokból álló kéztörlő csomagot szeretnél használni, akkor gazdaságos és fenntartható választás lehet, ha olyan adagolót választasz, amelynek nyílása egyszerre csak egy lapot enged ki. De természetesen léteznek olyan verziók is, amelyekbe egy egész hengert is behelyezhetsz.

Végezetül egy másik nagyszerű tipp, hogy vedd figyelembe az adagoló kialakítását. Sok modellt ugyanis a gyártásnál elöl átlátszó felülettel láttak el, ami majd megkönnyíti a fogyasztás nyomon követését.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.