A horgászat több mint hobbi, sport vagy szenvedély, igazi életforma. De nemcsak a horgászbot, a megfelelő ruházat és a kényelmes szék számít, hanem bizonyos egyéb, kisebb és apróbb kellékek is, melyekről kevés szó esik. Pedig nemcsak gazdagítják az összélményt, hanem olykor nem is menne nélkülük a dolog.

A Fishinda széles kínálatában kések, ollók és fogók is megtalálhatók az alapvető horgászfelszerelések mellett. A webáruházon túl pedig már akár okostelefonos applikáción keresztül is edukálódhatunk horgászati témákban.

Mit vigyünk magunkkal, ha horgászni indulunk?

Mit nem! Persze ott vannak az alapvető, ún. fő felszerelések, mint a botok, orsók és etetőanyagok. Ezek nélkül egyszerűen kár lenne “hadba” indulni, hiszen a horgászat alfáját és omegáját jelentik. De a siker titka olykor a részletekben rejlik.

Érdemes ezért odafigyelni a kisebb, ámbár ugyanúgy rendkívül fontos és hasznos kiegészítőkre is, amelyek nélkül a horgászat sokkal nehezebb lenne. Így viszont rugalmasan reagálhatunk majd a különböző, akár váratlan helyzetekre és kihívásokra is – növelve a kapás esélyét.

Kések, ollók, fogók és egyéb apró eszközök

Az ilyen kisebb, apró kiegészítők közé tartoznak a kések, az ollók és fogók is, amelyekkel könnyen “kezelhetjük” a halakat, eltávolíthatjuk őket a horogról, vagy levághatjuk a madzagot. De épp a halak megtisztításához is hasznosak lehetnek, és jobbnál jobb filéző késeket is lehet ma már kapni. Ezekkel könnyen és precízen vághatjuk ki a húst, és gyorsan feldolgozhatjuk a friss fogásokat.

Szükség lehet a minőségi ollókra is, amelyekkel szintén könnyen levághatjuk a madzagot vagy a damilt, és könnyen, pontosan, precízen dolgozhatunk velük. A fogók pedig a horog kiszedéséhez, és a halak biztonságos fogásához lehetnek ideálisak. Ezeket azonban érdemes mindig az adott technikához és módszerhez igazodva megválasztani és használni.

Egy éles bőrkés pedig a horgok cseréjében lehet hamar a segítségünkre. Számos egyéb, kisebb eszköz jöhet még jól, például a mérőszalag a halak pontos méretének meghatározásához.

Mi mindenre lesz még szükség?

Az egyéb kiegészítők közé tartoznak például a kötőanyagok, a ragasztók, amelyek segíthetnek azonnal megjavítani a horgászeszközt, ha az meghibásodik, vagy valamilyen sérülést szenved. De a ceruzák vagy fényképezőgépek is hasznos extrák lehetnek, hisz akár meg is örökíthetjük az élményt, sőt, egy-egy nagyobb hal elkapása esetén ez már-már elvárt dolog! 

Ezek a tényezők összességében mind együtt segítenek abban, hogy a horgászat gördülékeny és élvezetes legyen, és minél emlékezetessé tegyük az élményt a vízparton. Ráadásul felkészülhetünk minden várt és nem várt eseményre egyaránt.

Nézz körül a Fishinda széles kínálatában, ahol a legalapvetőbb horgászfelszerelések mellett minden szükséges egyéb kiegészítőt is megtalálhatsz!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a fishinda.com oldalt működtető cég.

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.