Lemondtak az örökségükről Terry Black gyerekei! A férfi ugyanis olyan súlyos tartozást halmozott fel, hogy Dani és Fanni életük végéig eladósodott volna. Jelenleg annyi pénzük sincs, hogy eltemessék Terryt.

Terry Black egy hónapja, szívműtét után halt meg egy német kórházban. Terry a gyerekeket az utolsó pillanatokig burokban nevelte, így azok nem is tudták, mennyire súlyos az anyagi helyzetük. Halála után kiderült, hatalmas összegű bankhitel, befizetetlen számlák gyűltek halomban amellett, hogy apjuk nyolc hónapja lakbért sem fizetett.

– Még iskolába járok, így nem vagyok keresőképes, ezért szükséges a gyámsági felügyelet, de két hete nagykorú lettem, ezért lemondhattam az örökségről, ami valójában egy hatalmas adósság. Apura nem haragszunk, de nem tudtuk, hogy ilyen nagy bajban vagyunk – mondta a Blikknek Dani. 

Az előadóművész körülbelül 33 milliós tartozást halmozott fel. Az örökségről való lemondással Terry tartozásai már nem szakadnak a gyerekek nyakába, ám 1,3 millió forint mindenképpen elő kell teremteniük ahhoz, hogy a nevelőapjukat a végakarata szerint temettethessék el.

Daninak sikerült elintéznie, hogy ne kerüljön szociális temetéssel közös sírba, de a teste még a kórházban van és naponta növekszik a túltárolás költsége. Ezt Daninak számlázzák ki. Amennyiben igazolja, hogy rendezte a magyarországi szertartás díját, akkor Terry Black hamvait el is szállítják Magyarországra. Így végre el tudnák temetni örökbefogadójukat, de sajnos semennyi pénzük sincs, nemhogy több, mint 1 millió forint.

Jelenleg Ács Mónika, Terry Black egykori bartánője gondoskodik Daniról és a 12 éves Fanniról. Ő vesz nekik ruhát és minden nap enni ad a gyerekeknek, akiknek nagy lelki terhet jelent, hogy elveszítették apjukat akit a jelenlegi helyzetük miatt el sem tudnak temetni.

Az Emberi Hangon az Életért Egyesület számlájára (11742180-21450163-00000000, közlemény: Terry Black) a hónap végéig lehet adakozni az árvák javára. 

Kiemelt kép: Facebook