Több mint tíz évvel ezelőtt hagyta el családját és külföldre költözött Simek Kitty. Az egykoron gyilkosságért elítélt Kitty családja most mélyszegénységben él, havi 500 forintjuk marad a megélhetésre.

Simek Kitty  2002-ben, 14 évesen lelőtte alvó nevelőapját, mert szexuálisan zaklatta. Kitty-t 2 év, 2 hónap börtönre ítélte a bíróság, a lány már terhesen hallgatta végig az ítéletét. Mádl Ferenc akkori köztársasági elnök kegyelmet adott neki.

Kittynek azonban mégsem jött rendbe élete. Párjával tönkrement a kapcsolata, gyerekét hátrahagyva külföldre ment. Német nyelvterületen él, de csak egykori gyámja tudja, hogy hol. Senkivel nem tartja a kapcsolatot, lányára sem kíváncsi.

Lívia nem is emlékszik az édesanyjára. Azt mondja, soha nem bocsát meg neki, amikor róla beszél, Simek Kittynek szólítja. A most 15 éves lány műkörmösnek tanul, már alig várja, hogy befejezze az iskolát, reméli valamivel könnyebb lesz az életük.

Házukat ugyanis elárverezték, mert édesapja nem tudta fizetni a hitelt. Most is nagy bajban vannak. György egy cipőgyárban dolgozik reggeltől késő estig. Úgy élettársa van, akivel közösen négy gyereket nevelnek.

„Az előző házunk a kislányom, Lívia nevén volt. Elárverezték, mert a részleteket nem tudtuk fizetni. Most megint itt tartunk, hogy nem tudom a törlesztőt fizetni. A végrehajtó leemelte a számlámról a fizetésemet, és ha mindent, a rezsit is kifizetem, 500 forintom marad a hónap végéig” – mondta a Blikknek Simek Kitty egykori párja.

Simek Kitty lánya hisz abban, hogy a jóérzésű emberek segítenek a bajba jutott családján, és nem kerülnek utcára. Aki pénzzel támogatná őket, erre a számlaszámra utalhat: 10402458—86767684-53811006

Kiemelt kép: Simek Kitty a gyilkosság után – Forrás: youtube.com